(Η παρούσα πραγματεία συντάχθηκε από την Φωτεινή Ορσάρη, αποτελεί περίληψη του πέμπτου παραδείγματος του βιβλίου «Αστρολογία στη Πράξη» των εκδόσεων Ηλίανθος και αναδημοσιεύτηκε στην προηγούμενη ιστοσελίδα της εταιρείας μας στις 2 Μαΐου 2014.)
Μέσω της Αστρολογίας, μας δίνεται η δυνατότητα, όχι μόνο να προβλέψουμε κάποια γεγονότα, αλλά και να προσδιορίσουμε το χρονικό διάστημα που θα πραγματοποιηθούν. Το γενέθλιο ωροσκόπιο περιέχει όλο το δυναμικό και τις τάσεις του χαρακτήρα του ανθρώπου, καθώς και τα πιθανά γεγονότα που θα βιώσει. Αν το συγκρίνουμε με την όψη ενός ρολογιού, παρατηρούμε ότι 12 είναι οι αριθμοί στο ρολόι, 12 είναι και οι Οίκοι ή τομείς της ζωής στο γενέθλιο χάρτη.
Αν και το δυναμικό των γεγονότων είναι εκεί την ώρα της γέννησης δεν εκφράζεται άμεσα. Όπως ο μεγάλος δείκτης του ρολογιού μετράει τα λεπτά, έτσι και οι πρόοδοι στο γενέθλιο χάρτη φέρνουν στο επίκεντρο τη συγκεκριμένη δυναμικότητα να σχηματιστεί. Όπως ο μικρός δείκτης δείχνει ότι η ώρα είναι 2 ή 5, έτσι και η προοδευμένη Σελήνη – ο δείκτης των γεγονότων- δείχνει το μήνα που περίπου θα συμβεί το γεγονός. Έπειτα οι διελεύσεις των πλανητών απεικονίζουν τις εξωτερικές συνθήκες, και οι γωνίες που σχηματίζουν με το γενέθλιο χάρτη δείχνουν την ημέρα που πρόκειται να γίνει. Οπότε, για να μπορέσουμε να κάνουμε μια επιτυχημένη πρόβλεψη, είναι απαραίτητο να μελετήσουμε και να αξιολογήσουμε σωστά το γενέθλιο χάρτη, και κατόπιν να τον συσχετίσουμε και να τον συνδυάσουμε σωστά με τα συστήματα προβλέψεων (Ηλιακή Επιστροφή, Δευτερεύουσες/ Τριτεύουσες Πρόοδοι, Κύριες Κατευθύνσεις κ.α.).
Για παράδειγμα, μελετώντας το γενέθλιο χάρτη αυτού του κυρίου, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε, ότι κάποια στιγμή στη ζωή του, θα βίωνε μια έντονη εμπειρία, πιθανόν στο εξωτερικό με τους φίλους του, όπου θα κινδύνευε η σωματική υγεία του, αλλά θα είχε αίσιο τέλος.
Η υπόθεση μας βασίζεται στους εξής παράγοντες:
1. Ο Ωροσκόπος (φυσικό σώμα), βρίσκεται στην αναιρετική 29ο των Διδύμων (τα μικρά ταξίδια). Επίσης, είναι σε σύνοδο με το Κλήρο του Κινδύνου (Ρ), που είναι στην 29,32ο των Διδύμων, περιμένοντας κάποια στιγμή να ενεργοποιηθεί.
2. Ο Ερμής κυβερνήτης του Ωροσκόπου, βρίσκεται στον Εντέκατο Οίκο (των φίλων και των ξαφνικών γεγονότων).Μερικές από τις όψεις που σχηματίζει ο Ερμής είναι οι εξής:
-
Χιαστί με το Ποσειδώνα. Ο οποίος , είναι ανάδρομος και σχηματίζει όψη συνόδου με την ακμή του Πέμπτου Οίκου (των διασκεδάσεων). Ακόμη, ο Ποσειδώνας κυβερνά των Δέκατο Οίκο (τα ύψη)
-
Τετράγωνο με το Πλούτωνα. Ο οποίος είναι ανάδρομος, μέσα στο Τρίτο Οίκο, προμηνύοντας ένα μοιραίο γεγονός, ίσως κατά τη διάρκεια ενός μικρού ταξιδιού.
3. Η Αφροδίτη στους Ιχθύς (σε έξαρση),βρίσκεται στον Ένατο Οίκο (το εξωτερικό), σε σύνοδο με την ακμή του Δέκατου Οίκου. Σχηματίζει εξάγωνο με τον Ερμή, αλλά και αντίθεση με το Κρόνο.
4. Ο Ουρανός, ο κυβερνήτης του Ένατου Οίκου, βρίσκεται στο Πρώτο Οίκο, σε σύνοδο με το Κλήρο της Τύχης (2,58ο του Καρκίνου). Η σύνοδος Ουρανού/Κλήρου Τύχης, δέχεται όψη τριγώνου από το Δία και εξαγώνου από τη Σελήνη (σωτήριες όψεις).
Πράγματι, όταν αυτός ο κύριος ήταν 19 ετών, αποφάσισε να πάει για διακοπές κάμπινγκ στη Τιχουάνα του Μεξικού, μαζί με τον αδερφό του και τους φίλους τους. Έστησε τη σκηνή του στην άκρη ενός γκρεμού, ώστε να έχει ωραία θέα (τον ωκεανό). Ένα βράδυ, ενώ οι άλλοι κατασκηνωτές καθόταν γύρω από τη φωτιά και συζητούσαν ήσυχα, μια ξαφνική ριπή ανέμου σκόρπισε φλόγες από τη φωτιά προς τη σκηνή του κυρίου μας. Εκείνος, ξαφνιασμένος, πήδηξε ενστικτωδώς προς τα πίσω για να αποφύγει τις φλόγες, πέφτοντας από την άκρη του γκρεμού. Όλοι αντέδρασαν άμεσα. Κάποια αγόρια πήγαν να ζητήσουν βοήθεια, ενώ ο αδερφός του είχε γύρει στην άκρη του γκρεμού, για να τον τραβήξει πίσω, όταν θα έσκαγε το κύμα.
Τελικά, ο κύριος μας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Τιχουάνα, με κάταγμα στο εμπρόσθιο δεξί τμήμα του κρανίου και διάσειση, κάταγμα(Κρόνος) στη λεκάνη και στο μηριαίο οστό(Αφροδίτη στον Ένατο Οίκο). Το δεξί ζυγωματικό του συνθλίφτηκε και τα ράμματα (Ερμής) που του έκαναν, μολύνθηκαν(Ποσειδώνας) τόσο, ώστε έχασε σχεδόν την όραση του(Πλούτωνας) από το δεξί μάτι. Μέχρι και σήμερα δεν έχει μνήμη των λεπτομερειών του ατυχήματος. Όταν οι γονείς του κατάφεραν να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο των ΗΠΑ, η μόλυνση είχε ξεπεραστεί(Ερμής εξάγωνο Δίας) και είχε μόνο ένα λεπτό σημάδι στο πρόσωπο, ως υπενθύμιση της εμπειρίας του.
Στις διελεύσεις την ημέρα του ατυχήματος παρατηρούμε ότι ο Ερμής βρίσκεται στη 15ο του Τοξότη σχηματίζοντας τρίγωνο με το γενέθλιο Πλούτωνα, ενεργοποιώντας τη γενέθλια σχέση τους (δηλ. την όψη τετραγώνου), καθώς και εξάγωνο με το γενέθλιο Ποσειδώνα, ενεργοποιώντας τη γενέθλια σχέση τους (δηλ. την όψη χιαστί).
Η Αφροδίτη στην 23ο του Σκορπιού είναι σε σύνοδο με την ακμή του γενέθλιου Έκτου Οίκου, σχηματίζοντας αντίθεση με το προοδευμένο Ερμή, εξάγωνο με το γενέθλιο και προοδευμένο Άρη.
Ο Ποσειδώνας κινείται στο γενέθλιο Έκτο Οίκο, σχηματίζοντας χιαστί με τους γενέθλιους Ωροσκόπο και Ήλιο.
Στις τριτεύουσες κατευθύνσεις (tertiarydirections), για εκείνη τη χρονιά, υπήρχαν δυο ταυ-τετράγωνα. Το ένα ταυ-τετράγωνο σχηματιζόταν από τον Ουρανό στην 6ο του Καρκίνου(σε σύνοδο με την ακμή του 5ου Οίκου), τον Ερμή στην 3ο του Αιγόκερου(μέσα στο 10ο Οίκο) και το Κρόνο στη 2ο του Ζυγού (μέσα στον 7ο Οίκο). Και το άλλο ταυ-τετράγωνο σχηματιζόταν από την Αφροδίτη στη 12ο του Υδροχόου (μέσα στο 12ο Οίκο), το Πλούτωνα στη 19ο του Λέοντα (μέσα στον 6ο Οίκο) και τη Σελήνη στη 13ο του Ταύρου (μέσα στο 2ο Οίκο).