(Η παρούσα πραγματεία συντάχθηκε από την Μαριάννα Μπατζέρη, δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο astroblogic.gr και αναδημοσιεύτηκε στην προηγούμενη ιστοσελίδα της εταιρείας μας στις 15 Απριλίου 2014.)

Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τους υπόλοιπους πλανήτες, τον Ωροσκόπο και το Μεσουράνημα ενώ το σύστημα οικοθεσίας που προτείνετε από τους εφευρέτες του είναι το Meridian .
Για την ερμηνεία του ακολουθούμε τους συνήθης κανόνες ερμηνείας των Σύνθετων Χαρτών. Στο παράδειγμα που θα παραθέσω θα εξετάσουμε τον σύνθετο χάρτη Coalescent του Πρίγκιπα Καρόλου και της Πριγκίπισσας Νταιάνα όπως και το πως αυτός δούλεψε με βάση τις διελεύσεις την ημέρα που παντρεύτηκαν και χώρισαν.
Γενέθλιοι Χάρτες Πρίγκιπα Καρόλου και Πριγκίπισσας Νταϊάνα και ο Σύνθετος Χάρτης Coalescent
Κοιτώντας τον Σύνθετο Χάρτη βλέπουμε πως τα Φώτα, ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται σε γωνιακούς οίκους και όπως ισχύει για όλους τους Σύνθετους Χάρτες η παρουσία των Φώτων και ειδικά του Ηλίου σε γωνιακό οίκο (1ο, 4ο, 7ο, 10ο) δείχνει σχέσεις ζωής. Ο Ήλιος και η Σελήνη στον συγκεκριμένο Σύνθετο Χάρτη περιγράφει πολύ γλαφυρά τόσο τον Κάρολο (Ήλιος στον Αιγώκερο, στον 4ο οίκο) ως έναν ψυχρό άνθρωπο του καθήκοντος και κληρονόμο του Θρόνου όσο και την Νταιάνα (Σελήνη στους Ιχθείς στον 7ο) ως μια γυναίκα γεμάτη ευαισθησίες που είχε έντονα την ανάγκη της συντροφικότητας μέσα σε αυτή τη σχέση αλλά και το αίσθημα εγκλωβισμού της μέσα σε αυτήν την σχέση (Ιχθείς – 12ος οίκος – εγκλωβισμός, στον 7ο οίκο εγκλωβισμός στον Γάμο).
Ο Ήλιος είναι σε σύνοδο με τον Ερμή, κυβερνήτη του Ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος τονίζοντας θέματα εξουσίας, καθήκοντος και δημοσιότητας που είχε η εν λόγω σχέση.
Ο Ουρανός επίσης, γωνιακά τοποθετημένος στην ακμή του 4ου Οίκου μιλά για μια σχέση η οποία θα άλλαζε ριζικά την ζωή και των δύο.
Ένα άλλο σημείο που τραβάει την προσοχή στον Χάρτη είναι η Σύνοδος Αφροδίτη – Άρη που αν και είναι χαρακτηριστικό ως όψη ανάμεσα σε μια ερωτική σχέση, στον 12ο οίκο δείχνει πιθανά προβλήματα σε αυτόν τον τομέα και κυρίως αποξένωση.
Τοποθετώντας τον Χάρτη στο διάγραμμα των 90ο μοιρών βλέπουμε γι αυτόν τον συνδυασμό, το εξής:
Αφροδίτη/Άρης = Πλούτωνας που στη θετική του έκφραση θα μπορούσε να δώσει μια παθιασμένη ερωτική ζωή, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως μιας και η σύνοδος Αφροδίτης/Άρης γίνετε στον 12ο οίκο αλλά και ο Πλούτωνας είναι στον 8ο οίκο μιλά πιθανότατα για μια δυσαρμονική ερωτική ζωή.
Ο Ήλιος και η Σελήνη δεν συνδέονται μεταξύ τους με όψη πράγμα που μας κάνει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως το ζευγάρι δεν είχε ουσιαστική επαφή μεταξύ του.
Μιας και εξετάσαμε αυτόνομα τον χάρτη στα βασικά του σημεία πάμε να δούμε πώς επηρεάστηκε αυτή η σχέση με βάση τον σύνθετο χάρτη coalescent και τις διελεύσεις κατά την τέλεση του Γάμου τους.
Ο Γάμος τους:
Λαμβάνοντας υπόψη τους transit από Δία και πάνω βλέπουμε ότι ο Δίας και ο Κρόνος ενεργοποιούν τον Ουρανό που βρίσκετε στην ακμή του 4ου οίκου και τον Πλούτωνα και τον Πλούτωνα που είναι στην ακμή του 8ου οίκου.
Τους συνδυασμούς Δία –Κρόνου τους συναντάμε συχνά σε αλλαγές τρόπου ζωής είτε πρόκειται για μια απλή μετακόμιση είτε για ριζικό τρόπο ζωής και αυτό εξαρτάται και από τους υπολοίπους συνδυασμούς του χάρτη, με τη συμμετοχή του Σύνθετου Ουρανού και Πλούτωνα πάντως δείχνει μια καταναγκαστική αλλαγή που φέρνει έντονες εσωτερικές συγκρούσεις στο ζευγάρι και δε διαφέρει σε τίποτα από μια φυλάκιση σύμφωνα με τους Συνδυασμούς Κοσμικών Επιρροών του Έμπερτιν.
Ο transit Πλούτωνας σε τετράγωνο ακριβείας με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης του Σύνθετου χάρτη. (Συνεταιρισμοί και ενώσεις οι οποίοι δημιουργούνται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες ζωής. Μια καρμική ένωση για έναν σκοπό η για μια κοινή εμπειρία. -Συνδυασμοί Κοσμικών Επιρροών σελ: 226 )
Ο transit Βόρειος Δεσμός σε τετράγωνο με τον Κρόνο του Σύνθετου Χάρτη. ( Αισθήματα εσωστρέφειας ή καταπίεσης που προέρχονται από τους άλλους. Αναστολές στις σχέσεις.. -Συνδυασμοί Κοσμικών Επιρροών σελ: 202 )
Μοιραίος μεν γάμος , καταναγκαστικός δε… Το ζευγάρι απλά έπρεπε να εκπληρώσει με κάθε θυσία το καθήκον του και απ’ ό,τι φαίνεται δεν είχε καμία επιλογή.
Κατά τον χωρισμό τους παρατηρούμε τις εξής όψεις:
Ο διελαύνων Κρόνος κάνει σύνοδο με τον coalescent Πλούτωνα και τετραγωνίζει τον coalescent Ήλιο μιας που οι διελεύσεις όμως υπολογίζονται με βάσει τις επίσημες αναφορές του Τύπου μπορούμε να συμπεράνουμε πως ο χωρισμός με βάσει τις διελεύσεις επήλθε όταν ο Κρόνος έπιασε την ακμή του 7ου οίκου ενώ θα δουμε τον Κρόνο κατά την στιγμή του μοιραίου αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή στη πριγκίπισσα να κάνει ακριβείας τετράγωνο με τον coalescent Βόρειο Δεσμό της Σελήνης.
Ο διελαύνων Πλούτωνας κατά την επίσημη ανακοίνωση του χωρισμού τους σε σύνοδο με τον coalescentΔἰα – Ουρανό και τετράγωνο με τον Ποσειδώνα , ενώ ο Βόρειος Δεσμός πάει για σύνοδο με τον coalescent Πλούτωνα.
Από τα παραπάνω βλέπουμε πως δουλεύει πρακτικά ένας Σύνθετος Χάρτης coalescent αλλά και την ευαισθησία του στις διελεύσεις ώστε να μπορούμε να προσδιορίσουμε τα γεγονότα που θα απασχολήσουν ένα ζευγάρι.