Ο Δίας στον Καρκίνο – Γράφει η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

(Το παρόν άρθρο συντάχθηκε από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου, δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο περιοδικό NewAgeAstrology και αναδημοσιεύτηκε στην προηγούμενη ιστοσελίδα της εταιρείας μας στις 22 Οκτωβρίου 2013.)

O ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ 2013-2014
Όπως κάθε 12 χρόνια έτσι και τώρα, ο Δίας εισέρχεται στο ζώδιο του Καρκίνου. Η εξαιρετική αυτή θέση, τον κάνει θεραπευτή και τον εμπλουτίζει με τη δύναμη της ενσυναίσθησης και της καλής πρόθεσης. Ένας πλανήτης που εμπεριέχει γνώση, δύναμη, εμπειρία και θετική ενέργεια. Ενδιαφέρεται για τις αξίες που προσδιορίζουν την οικογένεια και τις παραδοσιακές αρχές, μα συγχρόνως εμπλουτίζει & εμπεριέχει θέληση και εμπειρία. Η είσοδος του Δία στο ζώδιο του Καρκίνου, πραγματοποιείται στις 26 Ιουνίου του 2013 και θα παραμείνει μέχρι και τα μέσα Ιουλίου της επόμενης χρονιάς (2014).

.
Οι παρορμητικοί εκπρόσωποι του ζωδιακού κύκλου, μα και όσοι έχουν πλανήτες στις πρώτες μοίρες των παρορμητικών ζωδίων (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι), θα επηρεαστούν άμεσα από την δόνηση του. Παράλληλα, θα αισθανθούν έντονα την ανάγκη για αλλαγές. Αλλαγές, που καλό θα ήταν να θυμίζουν ανάπτυξη και εξέλιξη.
.
Η παρουσία του Δία μέσα στο Καλοκαίρι, θα γίνει εμφανής με τρόπο δυναμικό. Η 1η αντίθεση του με τον Πλούτωνα, θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2013. Παρόλα αυτά, η εμπλοκή του Ουρανού από τον Κριό, θα σχηματίσει ένα τεράστιο ενεργειακό πεδίο, το οποίο αποκαλούμε ταυ Τετράγωνο.
.
Ο Δίας εκπροσωπεί την κοινωνία, τα γράμματα και τη φιλοσοφία. Θα φέρει πολλές αναταράξεις, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, στο χώρο της εκπαίδευσης, των θρησκειών, της δικαιοσύνης, αλλά και των κοινωνικών αξιών.
.
Η επιρροή του θα φέρει βαθιές αλλαγές, οι οποίες είναι ικανές να αλλάξουν την εξωτερική εικόνα της χώρας μας, αλλά και να αναβαθμίσει τις συνήθειες που ΄΄κουβαλάμε΄΄ ως έθνος και ως Έλληνες. Θα γίνουν μεγάλες προσπάθειες. Η εξωτερική πολιτική, να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στο μέλλον της χώρας.
.
Εξαιρετικά πιθανό μοιάζει το γεγονός, να δούμε τους Έλληνες του εξωτερικού, να υιοθετούν ρόλους. (από άποψη επενδυτικού ενδιαφέροντος, αλλά και πατριωτικού). Μοιάζει να δραστηριοποιούνται πολύ ενεργά και να προσφέρουν απλόχερα το χρόνο αλλά και την αγάπη τους. Μπορεί να δείξουν έντονα το ενδιαφέρον τους και να υποστηρίξουν αυτό το οποίο αποκαλούμε Ελληνικό Πνεύμα. (αλλά και ότι σχετίζεται με την Πνευματική μας κληρονομιά) !
.
Η Είσοδος του Δία στον Καρκίνο, σχηματίζει ένα μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του νερού. Το Τρίγωνο αυτό, αποτελείται από τους Πλανήτες Ήλιο – Δία, με τον Κρόνο από τον Σκορπιό και τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύς. Αυτό σε γενικές γραμμές, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι εγκλωβίζει την ενέργεια.
.
Εάν κινηθούμε σε επίπεδο εσωτερικό, τα πράγματα θα δουλέψουν σε άλλη συχνότητα. Όταν λέω εσωτερικό, δεν εννοώ εσωστρεφές, μα με εσωτερικό και θεραπευτικό στοχευόμενο χαρακτήρα.
.
Η πολυπληθής παρουσία πλανητών στο ζώδιο του Καρκίνου, μας δείχνει την ένταση αλλά και τη στοχευόμενη δράση των Πλανητικών επιρροών, σε σχέση με τον άξονα των αξιών. Αξιών, που σχετίζονται με αυτό το οποίο αποκαλούμε πατρίδα, οικογένεια, αξίες, καταβολές, στερεότυπα.
.
Έτσι λοιπόν, η πίεση του τριγώνου στα ζώδια του νερού, μπορεί να φέρει πλημμύρες σε συμβολικό και πραγματικό επίπεδο. (εννοώντας … τα συναισθήματα, τα οποία απεγνωσμένα θα θελήσουν να εκφραστούν … και που καλό θα ήταν να μην πιέσουμε). Η συμμετοχή του Ήλιου Δία αλλά και η εμπλοκή του ταυ τετραγώνου με τη συνακολουθία Πλούτωνα – Ουρανού, μπορεί να πιέσουν με τρόπο ιδιαιτέρως ασφυκτικό.
.
Συμβουλή και πρόταση είναι, να μην κρατάτε φυλακισμένα τα συναισθήματα σας, μα αντιθέτως να εκφράζεστε όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτό κυρίως, για τους εκπροσώπους του παρορμητικού σταυρού του 1ου δεκαημέρου. Μα επίσης και για τα υπόλοιπα ζώδια, μιας και οι ενέργειες αυτές, σχετίζονται με τον κοσμικό χάρτη.
.
Αυτό που είναι καλό να θυμόμαστε, είναι ότι η θέση του Δία στο ζώδιο του Καρκίνου, μπορεί να φέρει μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και κατ΄ επέκταση συνειδητότητα.
.
Η ανάγκη για αλλαγές γίνεται εντονότερη και κυρίως για τις αλλαγές εκείνες, που εμπεριέχουν έμπνευση, γνώση και εμπειρία.
.
Οι σχέσεις με την οικογένεια θα γίνουν πιο έντονες, είτε για καλό, είτε για κακό. Υπάρχει πάντοτε και ο κίνδυνος της προσκόλλησης. (που μάλλον πρέπει να αποφύγουμε).
.
Σε γενικές γραμμές, οι οικείες μας σχέσεις δυναμώνουν και αποκτούν χαρακτήρα οικογενειακής φύσεως. Άρα λοιπόν, εκτός από την πραγματική μας οικογένεια, μπορεί να δούμε και τους κοντινούς μας ανθρώπους να αλλάζουν. Ενδέχεται να πάρουν ρόλο πιο ζεστό & οικείο. Επίσης ενδέχεται να δούμε συναισθηματικά ξεσπάσματα. (αναφέρομαι στις περιπτώσεις που το συναίσθημα έχει παραμεληθεί από εμάς τους ίδιους).
.
Θεσμοί που αφορούν την οικογένεια αλλά και τη γυναίκα (όπως και τη μητρότητα), είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν την κοινωνία μας. (για όσο χρονικό διάστημα παραμένει ο Δίας στο ζώδιο του Καρκίνου).
.
Ευπαθείς ομάδες ενδέχεται να υποστηριχτούν με μεγαλύτερο ζήλο, και η έννοια αλληλεγγύη και φιλανθρωπία θα αποκτήσουν ρόλο πρωταγωνιστικό.
.
Μοιάζει ότι οι Άνθρωποι έρχονται πιο κοντά ο ένας στον άλλον, και αλληλοβοηθούνται. Δημιουργούν ομάδες, που αυτή τη φορά εμπεριέχουν χαρακτήρα θαλπωρής και αλληλοκατανόησης. Μοιάζει οι άνθρωποι να ενώνονται (κάτι σαν μεγαλύτερες οικογένειες) προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες, που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια λόγω της (ελεγχόμενης) κρίσης.
.
Η θετική πλευρά που μπορεί να εκδηλωθεί από το μεγάλο τρίγωνο του νερού (μεταξύ Δία, Κρόνου, Ποσειδώνα) στα μέσα του Ιουλίου, μπορεί να δώσει μεγαλύτερη αισιοδοξία και αποτελεσματική διάθεση. (απέναντι στα όποια προβλήματα).
.
Ο Κρόνος μπορεί να δει τα πράγματα με ώριμο τρόπο, ο Δίας μπορεί να προσφέρει καλύτερη ψυχολογία και ο οραματισμός του Ποσειδώνα μπορεί να συνεισφέρει με τρόπο καθοριστικό. Η Θεραπευτική διάθεση θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο, αλλά και η έννοια εναλλακτικές θεραπείες θα βοηθήσουν πολύ. Η αποτελεσματική δύναμη της προσευχής (που πηγάζει από την αγάπη ψυχής και πνεύματος) μπορεί να συνεισφέρει κάτι πάρα πάνω από ικανοποιητικά. (Μπορούμε να ζήσουμε μικρά θαύματα, φτάνει να το πιστέψουμε).
.
Σε καμία περίπτωση δε θα ήταν χρήσιμο, να περάσουμε τα πάντα κάτω από μια γρήγορη ματιά. Θα ήταν καλό να προσπαθήσουμε να συλλέξουμε τις ικανότητες μας και να πράξουμε με σύνεση και πρόγραμμα. Τέλος, να ενεργοποιήσουμε τις συνθετικές μας ικανότητες και να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Να δούμε τον εαυτό μας ως χρήσιμο άνθρωπο, που μπορεί να συνεισφέρει στον εαυτό του, στους οικείους του και κατ΄ επέκταση σε ολόκληρη την κοινωνία.
.
Υπάρχουν και περιπτώσεις που θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Οι περιπτώσεις αυτές, σχετίζονται με ότι μοιάζει τέλειο. (Κάτι δηλαδή, σαν να φοράμε ροζ γυαλιά). Σε γενικές γραμμές, μια άλλη έκφραση του Δία και του Ποσειδώνα, μπορεί να δείξει ότι όλα είναι ιδανικά και υπέροχα. (αλλά ενδέχεται να μην είναι καθόλου έτσι). Η εσωτερική ματιά και αναζήτηση, είναι οι μέθοδοι που θα μας απεγκλωβίσουν. Η οριοθέτηση, ο προγραμματισμός, αλλά και η φωνή της λογικής, θα μας βγάλουν από πολλά αδιέξοδα. Η Ειλικρινής ματιά, η εντιμότητα απέναντι στον εαυτού μας και τους άλλους, θα είναι χρήσιμη αλλά και απαραίτητη (για την εξέλιξή μας).
.
Σε γενικές γραμμές είναι καλό να γνωρίζουμε, ότι όποιος έχει δουλέψει θα ανταμειφθεί. Και όταν λέω έχει δουλέψει, εννοώ να έχει προσφέρει με σύνεση και αλήθεια.
.
Η Σύνθεση των πλανητών μεταξύ Κρόνου και Δία, μας δίνουν την έννοια του επιχειρηματία. Η συμμετοχή της φαντασίας του Ποσειδώνα, μπορεί να μας απογειώσει. Αυτή η όψη, αφορά κυρίως καλλιτέχνες και θεραπευτές. (Ή όσους έχουν μέσα τους έμφυτη την ανάγκη της προσφοράς και της δημιουργίας).
.
Η εποχή μοιάζει να είναι κρίσιμη, και καλό είναι να είμαστε συνειδητοί. Όπως γνωρίζετε και έχει ειπωθεί αρκετές φορές, το τετράγωνο της όψης μεταξύ Ουρανού & Πλούτωνα, εκπροσωπεί την όψη της κρίσης που θέλησαν να μας φέρουν.
.
Παρότι ο Ουρανός και ο Πλούτωνας θα παραμείνουν στα ζώδια που βρίσκονται σήμερα για μερικά χρόνια, ωστόσο, είναι καλό να γνωρίζεται το εξής: Το δυναμικό που υπάρχει αυτήν την εποχή, είναι τεραστίων διαστάσεων. Από άποψη ψυχικού πεδίου, μα και πνευματικού. (Αυτό ισχύει για πολλούς λόγους, που μάλλον είναι λίγο δύσκολο να αναπτύξουμε στο άρθρο αυτό).
.
Αυτό που θα ήθελα να σας πω, (επειδή το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό), είναι ότι η τελευταία φορά που θα έρθουν σε τετράγωνο συγκλίνουσας σημασίας οι πλανήτες Ουρανός και Πλούτωνας είναι μέσα στο 2015.
.
Σημαντικό είναι διότι: μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια, μπορούμε να δουλέψουμε με τρόπο τέτοιο, που να κερδίσουμε περισσότερο γόνιμο έδαφος. Έδαφος, για τον Άνθρωπο.
.
Αξίζει να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Τις ψυχικές και τις πνευματικές. Να ενωθούμε για ένα καλύτερο και ανθρώπινο αύριο.
.
Η σύγκρουση του παλιού και του νέου θα πάρει κι άλλες διαστάσεις ! Ας είμαστε ενεργοί ! Έτσι ώστε, να προσφέρουμε το καλύτερο για την ποιότητα της ζωής μας. (αλλά και τις αξίες που θέλουμε να έχουμε ως άνθρωποι με άλφα κεφαλαίο)!
Άνθρωποι είμαστε και έχουμε άπειρες πνευματικές και ψυχικές δυνατότητες! Ο Δίας στον Καρκίνο, έρχεται να μας ενδυναμώσει σε επίπεδο ψυχολογικό,συναισθηματικό, ψυχικό, μα και πανανθρώπινο. (με τις αλλαγές που μπορεί να συνεισφέρει ο Ουρανός από τον Κριό).
.
Ουρανός και Δίας, οι δύο πλανήτες που σχετίζονται με την ελευθερία και τις πανανθρώπινες αξίες.
.
Ας κατανοήσουμε τι μας ζητούν να εκφράσουμε. Ας γίνουμε πιο ανθρώπινοι, πιο συγκαταβατικοί, πιο συνεργάσιμοι. Ας αποκτήσουμε ένα κοινό όραμα, το όραμα της καλύτερης ζωής, που θα προκύψει από τις μετασχηματιστικές διαδικασίες του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω.
.
Ας μείνει μόνο όποια αξία αξίζει για τον Άνθρωπο και την εξέλιξη του. (μέσα από το φίλτρο των πανανθρώπινων αξιών του πνεύματος που μας αρμόζει).
.
Με αγάπη, καθαρότητα και όραμα. Αξίες που είναι χρήσιμες και λαμπερές, για ένα καλύτερο μέλλον. Για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό είναι το αίτημα του ταυ τετραγώνου. Αναθεώρηση, ανασυγκρότηση, επαναπροσδιορισμός αλλά και σεβασμός στη φύση και στον άνθρωπο.
.
Ας είμαστε συνειδητοί !

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.