(Το παρόν άρθρο συντάχθηκε από τον Άθαν Ζέρβα, δημοσιεύτηκε στο athanastrology.blogspot.gr και αναδημοσιεύτηκε στην προηγούμενη ιστοσελίδα της εταιρείας μας στις 3 Νοεμβρίου 2013.)
Τρεις ή περισσότεροι πλανήτες σε όψη μεταξύ τους δημιουργούν ένα ”κύκλωμα ενέργειας”. Όσο περισσότεροι είναι οι πλανήτες τόσο πιο σύνθετο είναι το κύκλωμα σε δυναμική. Μέσα σε έναν τέτοιο λεγόμενο πλανητικό σχηματισμό, οι πλανήτες που τον αποτελούν λειτουργούν συλλογικά και ως ομάδα δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που είναι ισχυρότερο από την επίδραση των επιμέρους πλανητών, μιας και η δυναμική του συνόλου είναι πάντα μεγαλύτερη από τη δυναμική των στοιχείων που το αποτελούν. Το Μεγάλο Εξάγωνο είναι από τους πιο σύνθετους σχηματισμούς και τους πιο σπάνιους. Η δυναμική ενός Μεγάλου Εξαγώνου χτίζεται από έξι πλανήτες που απέχουν 60 μοίρες ο ένας από τον άλλον. Κάποιοι το αποκαλούν και Αστέρι του Δαυίδ.
-2 Μεγάλα Τρίγωνα
-6 Χαρταετοί
-3 Μυστικά Τετράπλευρακαι οι εξής όψεις:
-6 εξάγωνα
-6 τρίγωνα
-3 αντιθέσεις
Στην πραγματικότητα τα Μεγάλα Τρίγωνα, οι Χαρταετοί και τα Μυστικά Τετράπλευρα ΕΙΝΑΙ αυτά που δημιουργούν το Μεγάλο Εξάγωνο και σε αυτά βρίσκεται η δύναμή του. Αυτό που κάνει το Μεγάλο Εξάγωνο είναι μόνο να δημιουργεί την κατάλληλη ΣΧΕΣΗ ανάμεσα σε αυτούς τους σχηματισμούς και να λειτουργεί φέρνοντας την ισορροπία των ενεργειών.
Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα υπήρξαν δύο Μεγάλα Εξάγωνα (στις 31.3.1954 με αρσενική πολικότητα και στις 21.7.1995 με θηλυκή πολικότητα και με συμμετοχή του Χείρωνα). Κάθε Μεγάλο Εξάγωνο έχει πάντα μια συγκεκριμένη πολικότητα, αρσενική ή θηλυκή, ανάλογα με το αν γίνεται στα ζώδια της Γης και του Νερού ή στα ζώδια του Αέρα και της Φωτιάς. Κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα έχει παρατηρηθεί μέχρι τώρα μόνο μία φορά, στις 8.11.2003 (θηλυκής πολικότητας, με συμμετοχή του Χείρωνα).
Στον χάρτη που ακολουθεί ο σχηματισμός είναι τονισμένος με μπλε γραμμές.
Έναν τέτοιο σχηματισμό λοιπόν, θα ενορχηστρώνει ο ουράνιος θόλος από το μεσημέρι της 29ης Ιουλίου 2013 μέχρι και τις πρώτες ώρες της 30ης Ιουλίου. Μέσα σε αυτόν τον αιώνα, το Άστρο του Δαυίδ θα σχηματιστεί πάλι στις 8.5.2047.
Στον παραπάνω χάρτη που καταστρώνεται για το γεγονός, βλέπουμε το μεγάλο εξάγωνο που αποτελείται από:
Άλλοι σχηματισμοί στον χάρτη:
- Τ-τετράγωνο Ήλιου-Σελήνης-Κρόνου.
Ένας από τους πλανήτες που δε συμμετέχουν στον μεγάλο σχηματισμό, ένας κρυφός πρωταγωνιστής εκτός ενεργειακού κυκλώματος, ο Ήλιος, μετατρέπει την αντίθεση Σελήνης-Κρόνου σε Ταυ τετράγωνο εκείνη την ημέρα, πράγμα που δείχνει ότι η ικανοποίηση μέσα από την δημιουργία του Εγώ δε θα είναι εύκολη και μάλλον θα φέρει απογοήτευση, περιορισμό και μη αποδοχή από το περιβάλλον-μάζα-κριτές. Το μήνυμα που μας περνάει αυτή η όψη είναι μάλλον ότι το Εγώ μας θα μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα μέσα από την ταπεινότητα και την πειθαρχία. Επιπλέον, αυτό το Ταυ τετράγωνο συμβαίνει σε φάση μείωσης της Σελήνης και μάλιστα πάνω σε τελευταίο τέταρτο, φάση που ευνοεί την απώλεια, την εξαφάνιση και την αποσύνθεση του ”προσωπικού εγώ” και την ανάδειξη του πραγματικού Εγώ μας.
- Τ-τετράγωνο Ουρανού-Δία(Άρη)-Πλούτωνα.
- Μεγάλο τρίγωνο Χείρωνα- Β. Δεσμού- Ερμή (Άρη, Δία).
Η Σελήνη κάνει σύνοδο με τον απλανή Scedir (η Βασίλισσα, η θηλυκή δύναμη).
Ο Άρης βρίσκεται σε παραλληλία με τον απλανή Hamal (να ακολουθείς το δικό σου μονοπάτι).
Ο Δίας κάνει σύνοδο με τον απλανή Mirzam (να ακούγεται ο λόγος σου).
Ο Ποσειδώνας κάνει σύνοδο με τον Fomalhaut (επιτυχία μέσα από ευγενείς ιδέες).
Ο Β.Δ. βρίσκεται πάνω στον Alphecca (αποτελεσματικότητα, καρποφορία) και στον Acrux (εστίαση στο υλικό επίπεδο).
Δυνάμεις:
Ήλιος και Ποσειδώνας βρίσκονται σε κυριαρχία.
Σελήνη και Δίας σε έξαρση.
Άρης και Αφροδίτη σε πτώση.
Κρόνος και Πλούτωνας σε αμοιβαία υποδοχή.
Άλλες παρατηρήσεις:
Ο Σεληνιακός Δεσμός είναι στάσιμος προς ευθύδρομος εκείνη την ημέρα, ενώ την επομένη θα γυρίσει πάλι ανάδρομος.
Ο Άρης είναι εκτός ορίων (declination 23*39′).Η Σελήνη βρίσκεται σε φάση τελευταίου τετάρτου και είναι αργή σε ταχύτητα.
Ο Κρόνος βρίσκεται πάνω στην μοίρα της σεληνιακής έκλειψης του Απρίλη.
Ο Πλούτωνας είναι η ανώτερη οκτάβα του Άρη και αυτοί οι πλανήτες βρίσκονται σε αντίθεση μεταξύ τους.
Ο Ποσειδώνας είναι η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης και αυτοί οι πλανήτες βρίσκονται σε αντίθεση μεταξύ τους.
Ο σχηματισμός επειδή ακριβώς τελειοποιείται από τη Σελήνη θα είναι ενεργός για λίγο, καθώς η Σελήνη είναι ο πλανήτης που κινείται γρηγορότερα από όλους τους άλλους. Ο σχηματισμός θα είναι ενεργοποιημένος από τις 12μιση το μεσημέρι της 29ης μέχρι και τις 2μιση της νύχτας προς 30 του μήνα.
Το Μεγάλο Εξάγωνο σχηματίζεται μέσα από τα στοιχεία της Γης και του Νερού όπερ και σημαίνει ότι οι ενέργειες κινούνται περισσότερο γύρω από θέματα ψυχολογικά, συναισθηματικά, θέματα ασφάλειας μέσα από την ύλη και το συναίσθημα. Θα είναι σημαντική από αυτήν την άποψη η ανάγκη την περίοδο που είναι ενεργοποιημένο το Μεγάλο Εξάγωνο να αισθανόμαστε κατανοητοί και αποδεκτοί από τους άλλους και να έχουμε την επιβεβαίωση πως όντως ανήκουμε εκεί που βρισκόμαστε. Επειδή θα τονιστεί όμως αρκετά το ψυχολογικό υπόβαθρο αυτής της ανάγκης και επειδή απουσιάζουν στοιχεία που να βοηθούν την επικοινωνία και τον διάλογο, ο καθένας μας μπορεί απλά να περιμένει να καταλάβουν οι άλλοι αυτό που θέλει και χρειάζεται, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρανόηση και μη αποτελεσματικότητα.
Το σχήμα μπορεί να μιλάει για ισορροπία και αρμονία αλλά η επιρροή του μας κάνει να χαωνόμαστε μέσα σε πολλά δεδομένα και να πεταγόμαστε από το ένα θέμα στο επόμενο μιας και οι έξι πλανήτες μιλάνε για έξι διαφορετικά θέματα που ενεργοποιούνται ταυτόχρονα. Είναι σαν ένας εξάκτινος τροχός που γυρίζει συνεχώς με όλο και αυξανόμενη ταχύτητα με αποτέλεσμα να φαίνεται πως δε δίνουμε σημασία στα θέματα που υπάρχουν μπροστά μας καθώς εμείς σκεφτόμαστε πάνω στο επόμενο βήμα ή στο επόμενο θέμα και αυτό να έχει αποτέλεσμα αρνητικό στο πεδίο των διαπροσωπικών σχέσεων μας, καθώς μπορεί να παραμελούμε πτυχές τους και να μη δίνουμε τη σημασία που χρειάζεται στο έτερον ήμισυ, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις. Ας μην ξεχνάμε οτι η ισορροπία και η ενοποίηση κρύβουν μέσα τους και τα αντίθετα: δυσαρμονία και χωρισμό.
Όπως και με τον σχηματισμό του Μεγάλου Τριγώνου, έτσι και στην περίπτωση του Μεγάλου Εξαγώνου χρειάζεται να υπάρχει εξωτερικό ”ερέθισμα” για να υπάρξει δράση, εξέλιξη και αποτέλεσμα. Είναι, βέβαια, πολυσύνθετος σχηματισμός και καθώς συντίθεται από αντιθέσεις και συνθέτει σχηματισμούς χαρταετού, υπάρχει πάντα η πιθανότητα τελικά για δράση και δυναμική έκφραση, εφόσον βέβαια και η φύση των πλανητών είναι τέτοια.. Πάντα όμως, η φυσική τάση του Μεγάλου Εξαγώνου είναι να επαναφέρει σε κατάσταση αρμονίας, ισορροπώντας στο κέντρο του, τις ενέργειες των έξι πλανητών.
Το Έξι Εξάγωνα ίσως είναι ”κατάρα” για τον μέσο άνθρωπο.. Λίγοι είναι αυτοί που έχουν ανεβάσει δόνηση ώστε να το αντέξουν. Οι Αστρολόγοι του Μεσαίωνα θεωρούσαν πολύ αρνητικό αυτόν τον σχηματισμό, αλλά βέβαια εμείς οι μοντέρνοι είμαστε πολύ προχωρημένοι για να αναπαράγουμε τέτοιες παλιές προκαταλήψεις.. Σωστά; Κάτι που συμβαίνει τόσο σπάνια μάλλον καλό πρέπει να είναι, σωστά;
Τι είναι όμως ένα Εξάγωνο;

Και πώς θα μπορούσε το Μεγάλο Εξάγωνο να είναι όψη δημιουργίας χωρίς την αντίθεση άλλωστε! Στον σχηματισμό αυτό, κάθε ένα από τα δυο Μεγάλα Τρίγωνα έχει απέναντι από την κορυφή του έναν πλανήτη σε αντίθεση. Αυτός ακριβώς ο πλανήτης λειτουργεί ως μοχλός για να κάνει το Μεγάλο Τρίγωνο συγκεκριμένη την ενέργειά του και να υπάρξει δράση με αποτέλεσμα. Αυτός ο πλανήτης καθιστά ικανό το άτομο να κάνει ένα άλμα επί κοντώ (φανταστείτε την γραμμή της αντίθεσης σαν ένα ”κοντάρι” ) και να βγει από το ευχάριστο αλλά όχι απαραίτητα παραγωγικό κύκλωμα του Μεγάλου Τριγώνου. Το άτομο λοιπόν μπορεί να ”πετάξει” με τη βοήθεια του Χαρταετού που σχηματίζεται με τη αντίθεση..
Οι Aντιθέσεις του Μεγάλου Εξαγώνου

Η αντίθεση Σελήνης-Κρόνου είναι όψη μελαγχολίας, απογοήτευσης και ψυχολογικού διαμελισμού. Η έξαρση της Σελήνης κάνει ακόμη πιο έντονα τα πράγματα.. Η Σελήνη είναι σημαντικός παράγοντας του Μεγάλου Εξαγώνου πρώτον γιατί χάρη σε αυτή ενεργοποιείται και δεύτερον γιατί η Σελήνη ελέγχει όλους τους πλανήτες που συμμετέχουν στο Μεγάλο Τρίγωνο της Γης (ο Πλούτωνας χορηγείται από τον Κρόνο στον Σκορπιό, ο οποίος χορηγείται από τον Άρη στον Καρκίνο, ο οποίος χορηγείται από τη Σελήνη. Η Σελήνη από τον Ταύρο χορηγείται από την Αφροδίτη στην Παρθένο, η οποία χορηγείται από τον Ερμή στον Καρκίνο καταλήγοντας πάλι στην Σελήνη από την οποία χορηγείται και η κορυφή του Χαρταετού, ο Άρης δηλαδή από τον Καρκίνο).
Η αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα γενικά δε θα χαρακτηριζόταν από μόνη της τόσο βαριά, μιας και η Αφροδίτη έχει συνάφειες με τον Ποσειδώνα, ο οποίος θεωρείται ως η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης, αλλά ευρισκόμενη σε πτώση στην Παρθένο η Αφροδίτη αναλύει χωρίς να μπορεί να συνθέσει και το Μεγάλο Εξάγωνο δουλεύει πάντα για την συνθετική ισορροπία. Η αγάπη της Αφροδίτης στην Παρθένο επικεντρώνεται στο σώμα, στις λεπτομέρειες, στην ορατή και απτή καθημερινότητα και στις αισθήσεις που δίνει και παίρνει από τον αγαπημένο ενώ η αγάπη του Ποσειδώνα συγκεντρώνεται στο Όλον και στο Υπερβατικό και δεν ενδιαφέρεται τόσο για εσένα ως μονάδα και στο συγκεκριμένο πρόσωπο που εσύ αγαπάς.. Θεωρώ ότι αυτή η όψη δε λειτουργεί καθόλου καλά ούτε για θέματα οικονομικά και γενικότερης συλλογής ενέργειας ούτε για αισθηματικές υποθέσεις μιας και μυρίζει ψέμματα και ερωτικές απογοητεύσεις, τουλάχιστον για τους εραστές χωρίς ηθική και για τις σχέσεις που στερούνται πνευματικής υπότασης.
Η αντίθεση (Άρη) Δία-Πλούτωνα είναι από τη φύση της ιδιαίτερη μιας και από τη μία ο Δίας σε έξαρση στον Καρκίνο θέλει και δίνει το ΟΚ για τα πάντα που αφορούν σε ιδέες ασφάλειας και προστασίας αλλά με τον Άρη δίπλα του σε πτώση δεν έχει την απαραίτητη δύναμη να δράσει για να αποκτήσει υλοποιώντας αυτά που υπόσχεται, με αποτέλεσμα ο Πλούτωνας απέναντι να καταλύει κάθε προσπάθεια για πρόοδο και άνοιγμα οριζόντων και μάλιστα βίαια μιας και η αντίθεση του και με τον Άρη συνήθως μυρίζει πόλεμο, ένταση, μάχη, θάνατο.. κάτι που ενισχύεται μιας και ο Άρης βρίσκεται εκτός ορίων με βόρεια απόκλιση 23 μοίρες και 29 λεπτά.
Ψυχολογικά η αντίθεση σίγουρα αποκαλύπτει μέσω του άλλου πολλά κρυμμένα κομμάτια του εαυτού μας για να τα δούμε, να τα παρατηρήσουμε και ίσως να προσπαθήσουμε να τα ενσωματώσουμε, αλλά αν ξεφύγουμε λίγο από την ψυχολογική θεώρηση, η όψη της αντίθεσης είναι ακριβώς αυτή που παράγει το μάξιμουμ της ενέργειας που μπορεί να παραχθεί σε ένα χάρτη, καθώς η ενέργεια αρχίζει να υπάρχει στη σύνοδο και δυναμώνει όσο εξελίσσεται περνώντας από τα στάδια του εξαγώνου, του τετραγώνου, του τριγώνου, της χιαστί για να κορυφωθεί τελικά στην αντίθεση. Για καλό ή για κακό αυτό το θεωρεί και το κρίνει ο άνθρωπος ανάλογα πώς τον βολεύει.. Αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι απελευθερώνεται σημαντικά έντονη ενέργεια.Σε αυτό το σημείο αρχίζει να αποκαλύπτεται σταδιακά και ο ρόλος που παίζουν τα Μυστικά Τετράπλευρα στον σχηματισμό του Μεγάλου Εξαγώνου.
Σχηματισμός Μυστικού Τετράπλευρου

Με τα παραπάνω δεδομένα θεωρώ ότι αν θέλουμε να περιμένουμε οποιαδήποτε ”εύνοια” από το Μεγάλο Εξάγωνο πρέπει να βασιστούμε στα Τετράπλευρα και να μη χαωθούμε μέσα στις υπόλοιπες ενέργειες και κατευθύνσεις που μπορεί να πάρει το μυαλό μας… Ωραία είναι τα αστεράκια αλλά τα τραπέζια είναι πιο σταθερά και χρήσιμα.
.
Το Τετράπλευρο είναι μια άλλη μορφή ”σταυρωτής αντίθεσης”, όπως και ο σχηματισμός του Μεγάλου Σταυρού, αλλά δε λειτουργεί όπως ο Μεγάλος Σταυρός ο οποίος αποτελείται μόνο από όψεις τετραγώνων. Το Τραπέζιο αποτελείται από εξάγωνα και τρίγωνα και είναι πιο αρμονικό. Τα τετράγωνα του Μεγάλου Σταυρού δηλώνουν συγκρούσεις που χρειάζεται να επιλυθούν, ενώ τα τρίγωνα στο Τετράπλευρο δηλώνουν το ”όραμα” και τα εξάγωνα τη ”διαχείριση” του οράματος.
Ο Dane Rudhyar ονομάζει αυτόν τον σχηματισμό ”practical mysticism” (πρακτικό μυστικισμό) γιατί η αποκάλυψη που φέρνει η συνειδητοποίηση (αντίθεση) μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε μια ιδανική και εμπνευσμένη πλήρωση-καρποφορία (τρίγωνο) μέσα από τη χρήση της ευφυΐας, της λογικής και της δημιουργικής πρωτοπορίας (εξάγωνο).
Ο Bil Tierney λέει βέβαια ότι πολλά εξαρτώνται από τον τρόπο που το άτομο βιώνει και συνειδητοποιεί τις αντιθέσεις (μπορεί να μην τις αντιλαμβάνεται παρά μόνο ως δυσαρμονία, ανισορροπία, διαχωριστικότητα και αγεφύρωτη ένταση), αλλά συνήθως οι αντιθέσεις του Τετραπλεύρου είναι πιο δημιουργικά αποτελεσματικές λόγω του ότι λειτουργούν μέσα σε ένα κύκλωμα τριγώνων και εξαγώνων. Η σύγκρουση και η δυσαρμονία των αντιθέσεων οδηγούν σε ορμητική ανάγκη για ικανοποίηση μέσα από τη δημιουργική διευθέτηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το άτομο να αποκτά αυτοπεποίθηση και να λειτουργεί με τρόπο που προάγει πρακτικά την ανάπτυξη του.
Το Mυστικό Tετράπλευρο Ποσειδώνα-Πλούτωνα-Αφροδίτη-Άρη
Από την άλλη πλευρά η Αφροδίτη, επίσης σε πτώση στην Παρθένο, στρέφεται περισσότερο γύρω από το πρόβλημα, εστιάζεται στο πώς πρέπει να είναι τα πράγματα και δε μπορεί να αποδεχτεί την ατέλεια που όμως η ανώτερη οκτάβα της στον Ιχθύ την εγκολπώνεται μέσα από την αποδοχή των πάντων. Ο Ιχθύς σχετίζεται με τα ιατρικά διαλύματα και η λέξη για το διάλυμα στα Αγγλικά είναι solution, που ταυτόχρονα σημαίνει και λύση. Η Αφροδίτη βλέπει το πρόβλημα και τη διάλυση, ο Ποσειδώνας βλέπει την δια-λυση.. Η δυναμική γεννήτρια λοιπόν του Τετραπλεύρου παράγει εκνευρισμό γιατί είμαι ανήμπορος να δράσω στα δικά μου ενώ οι άλλοι με τη δύναμη μπορούν, και τη συνειδητοποίηση ότι η λύση μπορεί να έρχεται μέσα από τη διάλυση, μέσα από το να αφήσω τη λεπτομέρεια και να κοιτάξω τη συνολική εικόνα. Μέσα από το να αφεθώ στο ”θέλημά του”…
Πάμε τώρα, στο βοηθητικό κομμάτι του ενεργειακού κυκλώματος. Το τρίγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα δίνει μια φυσική ικανότητα να παρατηρώ τους άλλους και να καταλαβαίνω ενστικτωδώς τα κίνητρά τους, αντιμετωπίζοντας τους ανάλογα. Το τρίγωνο Άρη-Ποσειδώνα μ κάνει μαγνητικό, διαισθητικό και έτοιμο να βοηθήσω τον ανήμπορο. Παρασύρω και παρασύρομαι. Αυτά είναι οι φυσικές δυνάμεις που με βοηθάνε να δουλέψω μέσα από το Τετράπλευρο. Οι ευκαιρίες που έχω για να το πετύχω είναι τα εξάγωνα. Το εξάγωνο Αφροδίτης-Κρόνου μου δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω τον μαγνητισμό μου πάνω στην φανερή εξουσία και να εφελκύσω τη δύναμη, να προσεταιριστώ τον νόμο. Το εξάγωνο Άρη-Πλούτωνα μου δίνει την ευκαιρία να δράσω υπογείως, μακρυά από τα φώτα.. Αυτοί είναι και οι τρόποι με τους οποίους θα μπορέσω λοιπόν να πετύχω πράγματα ώστε να έρθει σε ισορροπία η αντίθεση που με κινητοποιεί.
Η δυναμική αυτού του σχηματισμού είναι δραστική και κινητική. Ο πλανήτης στην κορυφή δίνει διέξοδο στις ενέργειες του Μεγάλου Τριγώνου για να εξωτερικευτούν και να αποδράσουν από το κλειστό κύκλωμα του Μεγάλου Τριγώνου ώστε να δημιουργήσουν κάτι. Φυσικά, λόγω της αντίθεσης, η ενέργεια και η δράση του πλανήτη-κορυφή θα επιστρέψει πάλι μέσα στο πεδίο του Μεγάλου Τριγώνου.
Στο Μεγάλο Εξάγωνο της 29ης υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι χαρταετοί που κάνουν την ερμηνεία πολύπλοκη. Σίγουρα δυνατά στοιχεία σε αυτούς τους χαρταετούς είναι λόγω της μικρής ανοχής των αντιθέσεων, ο Άρης και η Σελήνη.
Στον Χαρταετό που σχηματίζεται από το Μεγάλο Τρίγωνο της Γης, ο εξωτερικός καταλύτης που χρειάζεται το Μεγάλο Τρίγωνο είναι ο Άρης και ο Κρόνος και στο Μεγάλο Τρίγωνο του Νερού ο Πλούτωνας και η Σελήνη.
To Μεγάλο Τρίγωνο Δία -Κρόνου-Ποσειδώνα που κορυφώθηκε στις 18 του μήνα θα μπορέσει να δώσει κάποιες εξελίξεις στα τέλη του μήνα λόγω της ενεργοποίησης του Άρη ως κορυφής Χαρταετού, πολύ πιθανά όταν ο Άρης κλείνει την αντίθεσή του με τον Πλούτωνα, δηλαδή στις 25-27 του μήνα.
.
Ερμηνευτική προσέγγιση του Χαρταετού Σελήνης-Αφροδίτης-Πλούτωνα με κορυφή Δία/Άρη
Τρεις θηλυκής φύσεως πλανήτες (Σελήνη, Αφροδίτη, Πλούτωνας) βρίσκονται στο γήινο στοιχείο δημιουργώντας κύκλωμα ενέργειας που έχει τα στοιχεία της εύνοιας και της τύχης από θηλυκούς φορείς ενέργειας που εκδηλώνονται μέσα από πεδία όπως η εργασία, τα οικονομικά και η καθημερινότητα. Με κορυφή του Χαρταετού τον Άρη σε πτώση στον Καρκίνο δεν περιμένω θετική δημιουργία και εξελίξεις. Μάλλον το ”άλμα επί κοντώ” που λέγαμε παραπάνω θα γίνει ”άλμα εις βάθος” μιας και ο Άρης θα στραφεί προς τα μέσα, προς τον συναισθηματικό, ψυχολογικό κόσμο και θα φέρει στην επιφάνεια έντονες ανάγκες για ασφάλεια συναισθηματική και ίσως απωθημένα του ατόμου με τρόπο όμως απόλυτο και εκκωφαντικό μιας και χορηγείται από μια Σελήνη σε έξαρση στον Ταύρο. Ίσως βέβαια, η συμμετοχή στον σχηματισμό του Δία ως κορυφής του χαρταετού (αν και η ανοχή του Άρη είναι μικρότερη..) μαλακώσει κάπως τα πράγματα και απλά εκδηλωθούν έντονα και μεγάλα απωθημένα χωρίς βάρβαρες βιαιότητες όμως, απλά με βίαιες φωνές (μην ξεχνάμε και τον Ερμή που βρίσκεται μαζί με τον Άρη και τον Δία). Σε κοινωνικό πολιτικό επίπεδο προφανώς αυτό μεταφράζεται σε ”βίαιες”, ισοπεδωτικές και απόλυτες ανακοινώσεις ή αποφάσεις που αφορούν στην ίδια την πατρίδα ή σε μεγάλες ομάδες του πληθυσμού..
Bil Tierney: Dynamics of Aspect Analysis
Kevin Burk: Understanding the Birth Chart
Clare Martin: Mapping the Psyche
Dane Rudhyar Astrological Aspects: A Process Oriented Approach
Roxana Muise