Η Ελλάδα το 2016

Η Ελλάδα το 2016…

Του Χρίστου Ντούβλη (www.ntouvlis.gr)

(Αυτό το άρθρο γράφτηκε στις 13 Ιουνίου του 2015)

Δεν ανήκω στην κατηγορία εκείνων που υποστηρίζουν πως οι αστρολογικές προβλέψεις επί πολιτικών ή άλλων θεμάτων που ενδιαφέρουν το κοινό πρέπει να δημοσιοποιούνται όπως ακριβώς προκύπτουν.  Σε περίπτωση που βγαίνουν σε δημόσια έκθεση θα πρέπει να είναι στρογγυλεμένες και να αποφεύγονται οι αιχμηρές τοποθετήσεις. Όλα αυτά ώστε όσοι δεν έχουν ανάλογη παιδεία ή ωριμότητα επάνω στο θέμα να μην παρασύρονται σε θέσεις ή  δράσεις επειδή διάβασαν το κείμενο.

Η Ελλάδα ιδρύθηκε σαν κράτος στις 13 Ιανουαρίου το 1822 στην Επίδαυρο. Αυτό το ωροσκόπιο εκφράζει το ελληνικό κράτος, που σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετικό από το ελληνικό έθνος. Από εκεί και πέρα αναγνωρίστηκε στο Λονδίνο το 1830, δηλαδή τότε έγινε η αναγνώριση του από την διεθνή κοινότητα. Η κατάσταση που σήμερα επικρατεί συνεκτιμάται με το ωροσκόπιο της μεταπολίτευσης του 1974, που δυστυχώς «όζει το πτώμα της».

Σε μια εμπεριστατωμένη μελέτη θα πρέπει να συνυπολογιστούν και τα ωροσκόπια των αρχηγών όλων των κομμάτων αλλά και των ιδίων των κομμάτων προκειμένου να δούμε τις τρέχουσες συνθήκες για το πώς θα διαμορφωθούν.

Οι περισσότερες κινήσεις των πολιτικών κομμάτων λειτουργούν μέχρι στιγμής τουλάχιστον περισσότερο προς όφελος των ιδίων, όπως το λένε οι ίδιοι, για να μη φορτωθούν το πολιτικό κόστος και λιγότερο λειτουργούν ευθέως για το καλό του κράτους.

Πέραν των άλλων οι πληροφορίες που διοχετεύονται για το τι κάνει και τι δεν κάνει μια κυβέρνηση σε μεγάλο βαθμό ή απόλυτα ενέχει πάντοτε στοιχεία πολιτικής προπαγάνδας. Άρα είναι προτιμότερο να μελετά κάποιος το ωροσκόπιο του κράτους, αν θέλει να δει την σχετική ή την απόλυτη ωφελιμότητα στις πολιτικές – οικονομικές εξελίξεις, παρά να ψάχνει τα ωροσκόπια προσώπων και πραγμάτων του πολιτικού προσωπικού, που ποτέ δεν ξέρουμε τι κάνουν πραγματικά όταν λένε κάτι, αλλά το μαθαίνουμε από τα αποτελέσματα μετά από καιρό.

Ανεξάρτητα από πολιτικές ιδεολογίες και προθέσεις η πραγματικότητα είναι αυτή που καθορίζει τις εξελίξεις ενός κράτους όπως και ενός ατόμου.  Συνεπώς ο πρώτος βασικός δείκτης για το εάν ένα κράτος είναι θεμελιωμένο σωστά ή λάθος στην πραγματικότητα είναι ο Κρόνος του ωροσκοπίου του. Π.χ. η Γερμανία έχει Κρόνο στον Αιγόκερω και επειδή έτσι θέλει, έχει πιάσει την πραγματικότητα και ταρακουνάει την Ευρώπη. Φυσικά δεν είναι αήττητη, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Όπως βλέπετε στο ωροσκόπιο της Ελλάδος σαν κράτος (1822) ο Κρόνος βρίσκεται σε πτώση στο ζώδιο του Κριού. Αυτό σημαίνει πως κάθε φορά που ο Κρόνος δέχεται «πιέσεις» από διελαύνοντες ή προοδευμένους πλανήτες συμπεριλαμβανομένων των εκλείψεων. τότε θα διαταράσσεται η κατάσταση του κράτους με τάση προς περισσότερο αρνητικές καταστάσεις. Αυτό γίνεται ακόμη εντονότερο επειδή ο Κρόνος είναι κυβερνήτης – χορηγός του Ηλίου στο ωροσκόπιο.

Greece 1822

Χάρτης της Ελλάδος του 1822 (ηλιακή οικοθεσία)

Με άλλα λόγια το Ελληνικό κράτος ιδρύθηκε – θεμελιώθηκε με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό, αψηφώντας τις πραγματικές συγκυρίες της εποχής του – και αυτή είναι η ερμηνεία του Κρόνου στο Κριό στον τέταρτο οίκο,  κυβερνήτη του πρώτου (Ηλιακό ωροσκόπιο). Όμως, μπαίνει σε φάση πανικού, όταν είναι να αντιμετωπίσει τις ευθύνες του ή όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένει. Για παράδειγμα μπορούμε να δούμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τη διέλευση του Ουρανού από τη θέση του Κρόνου, όπου κινδυνεύσαμε να καταργηθούμε ως κράτος και ο πανικός λαού και πολιτικού συστήματος ανέβηκε στα ύψη (2015). Αυτό θα προκύψει πάλι μέσα στο 2016.

Η πραγματικά μεγάλη επικινδυνότητα για την ύπαρξη ή την μετάλλαξη του Ελληνικού κράτους θα προκύψει λίγο αργότερα με την διέλευση του Πλούτωνα σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Κρόνο. Το τι τελικά θα γίνει θα προκύψει από τις συγκυρίες που θα επικρατούν όταν ο Πλούτωνας θα διέρχεται πάνω από τον Ήλιο στο ωροσκόπιο του Ελληνικού κράτους.

Η θέση αδυναμίας του Κρόνου δείχνει αδυναμία αντιμετώπισης – διαχείρισης των συγκυριών που θα «επιβάλει» ο Πλούτωνας. Μετά το καλοκαίρι του 2016, όταν ο Ουρανός τετραγωνίσει για 2η  φορά τον Ήλιο του ωροσκοπίου, τότε θα διατρέξουμε έναν πολύ μεγαλύτερο οικονομικό κίνδυνο, αφού ο Ουρανός είναι κυβερνήτης του 2ου  και ο Ήλιος του 8ου. Φυσικά το προανάκρουσμα θα το πάρουμε στην 1η  διέλευση το Μάιο – Ιούνιο του 2016.

Η Αφροδίτη του ωροσκοπίου στους Ιχθύς παρά το ότι είναι σε έξαρση δέχεται αντίθεση από τον Άρη στην Παρθένο, πράγμα όχι ιδιαίτερα θετικό. Με την ευκαιρία εδώ να αναφέρουμε ότι δεν είναι τυχαία η ανάπτυξη σε μεγάλο βαθμό ζηλοφθονίας και μεταξύ των Ελλήνων αλλά και από τα ξένα «κοράκια» προς την Ελλάδα.

Ο Ποσειδώνας θα παραμείνει για πολύ στο σημείο της Αφροδίτης σε αντίθεση με τον Άρη και όλα αυτά με μια επιπλέον βαριά ηλιακή έκλειψη το Σεπτέμβρη του 2016 επάνω τους. Ταυτόχρονα ο Άρης (με την τετράμηνη παραμονή του στον Τοξότη) μαζί με τον Κρόνο στο ίδιο ζώδιο σε σύνοδο στον 12ο Ηλιακό του κράτους, σε τετράγωνο με γενέθλιους Αφροδίτη (5ου, 10ου) και τον Άρη (4ου), θα μπορούσε να ερμηνευθεί σαν έντονο παρασκήνιο (12ος) με πιθανότητα δημιουργίας προκλήσεων από το εξωτερικό (Άρης στον 9ο στην Παρθένο= υπηρεσίες) εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα, εάν το όλο πολιτικό σύστημα δε λάβει τα αναγκαία μέτρα.

Το τρίγωνο του γενέθλιου Ήλιου από τον Δία δείχνει τις κατά καιρούς βοήθειες από το εξωτερικό (Παρθένος) αλλά δεν έχει τη δυναμική για το ξεπέρασμα των εμποδίων σε οριστικό επίπεδο.

Η διέλευση του Ουρανού από τον γενέθλιο Δία μέσα στο 2016 δείχνει ότι θα αποκαλυφθούν πολλά, θετικά και αρνητικά, αν και νομοτύπως καλά κρυμμένα (12ος) και θα μπορούσαν υπό μια έννοια να διορθώσουν τα οικονομικά δεδομένα του κράτους, πάντα εάν υπάρξει πολιτική βούληση.

Φυσικά προκύπτουν και άλλες όψεις αλλά ιεραρχικά επέλεξα όσες θεωρώ σημαντικές και οι οποίες καθορίζουν το μοτίβο των εξελίξεων.

ΥΓ: 1η δημοσίευση του άρθρου στο Ημερολόγιο 2016, Εκδόσεις Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος. Περισσότερα για τη διαθεσιμότητα του ημερολογίου θα βρείτε εδώ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.