Οι Εκλείψεις του Μαρτίου για την Ελλάδα

του Γιάννη Μπαρδόπουλου (www.astropro.gr/)

Το πρώτο ζευγάρι εκλείψεων για το 2016 πραγματοποιείται στο άξονα Ιχθύων – Ζυγού και έχει υπολογιστεί για την Αθήνα. Η πρώτη έκλειψη, Ηλιακή, είναι στις 18ο54΄41΄΄Ιχθυων και με Ωροσκόπο στις 19ο 31’ του Αιγόκερω. Η δεύτερη έκλειψη που συμπληρώνει το πρώτο ζευγάρι των εκλείψεων του 2016 είναι Σεληνιακή και πραγματοποιείτε στην 3ο17΄14΄΄του Ζυγού και έχει ωροσκόπο 7ο51’ Λέοντα.

Ας σταθούμε πρώτα σε κάποιες σημαντικές αστρολογικές επιρροές ανάμεσα στον αστρολογικό χάρτη της έκλειψης και στον αστρολογικό χάρτη της ορισθείσας Ελληνικής ανεξαρτησίας. Η Ζωδιακή μοίρα της έκλειψης, 18ο54΄41΄΄Ιχθυων, είναι σε συνοδό με τη Αφροδίτη 22ο Ιχθύων του χάρτη της Ανεξαρτησίας. Επίσης είναι και σε χιαστί όψη με τη αντίθεση Κρόνου Ήλιου στον χάρτη της Ελλάδας και τέλος το πιο σημαντικό ο Κρόνος της έκλειψης είναι στης 16ο του Τοξότη πάνω στον Αρη της Ελλάδας και σε θετική όψη με την αντίθεση Ήλιου Κρόνου της Ελλάδος. Και η ισχύς της, κύριος για τα πολιτικά θέματα, αρχίζει από 25 Ιανουαρίου 2015 και τελειώνει στις 25 Αυγούστου 2015.

Ας δούμε πρώτα την Ηλιακή που είναι και ολική. Το αξιοσημείωτο της είναι ότι ο ωροσκόπος της είναι σε συνοδό με τον Πλούτωνα, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει πολύ ψυχολογική πίεση από κάποιους στον λαό. Η πίεση αυτή εντοπίζεται σε οίκους που φιλοξενούν πολλούς πλανήτες και σε αυτήν την έκλειψη στον δεύτερο οίκο που παραδοσιακά είναι τα χρήματα που έχουν βγει με την εργασία έχουν «κατοικοεδρεύσει» έξι πλανήτες που συμπεριλαμβάνουν και τα Φώτα της έκλειψης. Πολικός οίκος είναι ο όγδοος που φιλοξενεί τον Δια σε αντίθεση με ακρίβεια ιδιομοιρίας, μαζί και τον Β. Δεσμό. Όλη αυτή η πολικότητα είναι σε τετράγωνο από τον ενδέκατο οίκο, σε γεωμετρική ανοχή, με τον Κρόνο, ευτυχώς ο πέμπτος οίκος είναι άδειος και σώζει οριακά την κατάσταση. Αν δούμε τον συνδυασμό τον οίκων και των ζωδίων η ποιότητα τους είναι μεταβλητά με σταθερά. Αλλαγή με σταθερότητα είναι το μήνυμα που κρύβει ο συνδυασμός αυτός. Ταυτόχρονα οι εκλείψεις αυτές, Ηλιακή και Σεληνιακή, είναι στον ίδιο άξονα με τις περσινές του 2015 αλλά σε διαφορετικές μοίρες και στην ουσία «κλείνουν» τα γεγονότα που ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο. Άμεσα, γεννάται και το ερώτημα: Θετικό ή αρνητικό το κλείσιμο; Την απάντηση στην κυριολεξία την παρέχει απλόχερα η σεληνιακή έκλειψη με πολύ απλό τρόπο που δείχνει ότι η πολυαστρία του όγδοου οίκου της ηλιακής έκλειψης μετατρέπεται σε πολυαστρία δεύτερου οίκου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα χρήματα των άλλων να προσφέρονται, με εν δυνάμει έλεγχο, αλλά και με σωστή τοποθέτηση. Το μεσουράνημα της Ηλιακής έκλειψης στην 11ο 57’ του Σκορπιού δέχεται μόνο θετικές όψεις, στα όρια τους, ενώ το μεσοδιάστημα Asc Mc στην 15ο 44 του Τοξότη είναι σε συνοδό με τον Κρόνο στην 16ο10΄του Τοξότη, γεγονός που σιγουρεύει την εμπλοκή των φίλων του κράτους στην οικονομική διαχείριση του κράτους και της χώρας. Η σωστή τοποθέτηση στην κυριολεξία είναι από την θετική όψη, 72ο, του Κρόνου με την Αφροδίτη. Όμως αν παρατηρήσουμε την Σεληνιακή έκλειψη διαπιστώνουμε με δυσάρεστη έκπληξη ότι κρύβει το λιγότερο μια λαχτάρα για μία ηγετική μορφή εξουσίας, ζωής ή θανάτου, αυτό είναι εμφανέστατο από την αντίθεση του Κρόνου με το μεσοδιάστημα του Asc Mc της Σεληνιακής έκλειψης. Το αν θα είναι θάνατος στην κυριολεξία μας το δείχνουν οι όψεις του Κρόνου, το τετράγωνο με τον ανάδρομο Δια μαζί και με την 72ο όψη στην Πανσέληνο και Σεληνιακή έκλειψη, αλλά και το τετράγωνο του ορθόδρομου Ποσειδώνα στο μεσοδιάστημα Κρόνου Άρη. Υποδηλώνουν τα λάθη από τους άνδρες που θα αποπειραθούν να εκτελέσουν την απόπειρα δολοφονίας αλλά και την θυσία ατόμων που εκτελούν διαταγές προστασίας ηγέτη.
Την θετική έκβαση μας την δείχνουν και οι σταθεροί αστέρες που έχουν εμπλοκή στον χάρτη της Ηλιακής έκλειψης, αυτοί είναι με τον Asc ο Seginus φύσεως Ερμή Κρόνου, ομοίως και ο Deneb που δίνει ηγετικές ικανότητες και αγαθοεργίες. Το Mc με τον Al Phecca που φέρνει προδοσίες αλλά είναι θετικός στην έκβαση.

Σε επίπεδο ζωδίων μπορούμε να σταθούμε φυσικά στα μεταβλητά ζώδια που είναι οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς που έχουν γενέθλια από τις 5 έως τις 15 του μήνα. Στην κυριολεξία κλέβουν την παράσταση από θετικά γεγονότα, ανάλογα και με το στάδιο της ζωής τους και την ηλικία τους. Αντίστοιχα θετική είναι η έκλειψη για τους Καρκίνους, Σκορπιούς, Ταύρους, Αιγόκερους, που έχουν γενέθλια στις ίδιες ημερομηνίες. Ουδέτεροι δείχνουν να είναι οι Λέοντες, Υδροχόοι, ενώ οι Κριοί και οι Ζυγοί του πρώτου δεκαήμερου που επηρεάζονται από την Σεληνιακή έκλειψη καλό είναι να μην υπερβάλουν εκεί που δεν τους παίρνει ούτε να είναι εριστικοί με τους άλλους. Οι αστρολογικές επιρροές του ζευγαριού των πρώτων εκλείψεων του 2016 όλες κορυφώνονται και θα φανούν στα μέσα του Ιουνίου ’16 αν έχουμε εκμεταλλευτεί σωστά τις ευκαιρίες που μας δίνονται σαν κράτος και σαν ξεχωριστές προσωπικότητες.

Η Σεληνιακή έκλειψη απόλυτα και ξεκάθαρα δείχνει ότι τα μεταβλητά ζώδια, Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς καλούνται να σταθούν υπεύθυνα μέσα στις εξελίξεις και να δείξουν, ίσως, και την όψιμη υπευθυνότητα τους στις εξελίξεις. Σε αυτή την τάση είναι και τα σταθερά ζώδια, οι Λέοντες, Υδροχόοι, Ταύροι και Σκορπιοί. Ενώ τα παρορμητικά ζώδια, Κριοί, Ζυγοί, Αιγόκεροι και Καρκίνοι καλούνται να είναι πιο προσεκτικοί στις επιλογές ζωής που είναι μπροστά τους.

ΥΓ: 1η δημοσίευση του άρθρου στο Ημερολόγιο 2016, Εκδόσεις Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος. Περισσότερα για τη διαθεσιμότητα του ημερολογίου θα βρείτε εδώ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.