Η Ηλιακή Επιστροφή της Ελλάδας το 2016

του Βασίλη Παπαδολιά ( astro-journal.blogspot.com )

Solar Return Greece 2016H Ηλιακή Επιστροφή της Ελλάδας για το 2016, γίνεται με Ωροσκόπο στην 22η μοίρα του Καρκίνου. Οι όψεις του Ωροσκόπου στο χάρτη δεν είναι άσχημες. Καταμετρούμε τρίγωνο με το Βόρειο Δεσμό, τρίγωνο με τον Άρη και εξάγωνο με τον Δία. Βεβαίως δε θα πρέπει να αγνοήσουμε το ΤΑΥ τετράγωνο με Λίλιθ και Πλούτωνα και τις δύο όψεις 135 μοιρών με Ποσειδώνα και Σελήνη. Η γενική συγκυρία φέτος είναι συντηρητική, δεν ευνοεί μεγάλα ανοίγματα, υπάρχει μία τάση συσπείρωσης σε όλους τους οργανισμούς (π.χ. στα κόμματα) και αντιμετώπισης κοινού κινδύνου (αντίθεση με Πλούτωνα). Θα γίνουν αρκετά τολμηρά βήματα σε ιδεολογικά ζητήματα (Βόρειος Δεσμός), αλλά θα υπάρξουν ζητήματα με τα οικονομικά, που δε θα έχουν την τάξη που χρειάζεται (Ποσειδώνας).

Ο Ήλιος είναι σε όψη εξαγώνου με Ουρανό και Κρόνο και τετράγωνο με τον Άρη. Το κράτος θα προσπαθήσει να επεξεργαστεί ισορροπίες και να βολέψει καταστάσεις, κάνοντας αρκετές αλλαγές, αλλά προσέχοντας να μην θιγούν υπέρμετρα αντίθετα συμφέροντα.Το τετράγωνο με τον Άρη ωστόσο μπορεί να σημαίνει την ύπαρξη κάποιων εμποδίων ή αντιπάλων που θα προσπαθούν να πηγαίνουν κόντρα στις αποφάσεις.

Η Σελήνη είναι στον Τοξότη, αλλά κάνει σύνοδο και με τον Κρόνο και τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Έχουμε μία κατάσταση κρύο ζέστη για τον κόσμο, που από τη μία θα ήθελε μία πιο ανθρώπινη κατάσταση και περισσότερη ελευθερία, από την άλλη υπομένει αναγκαστικές προσαρμογές και σε κάποιο βαθμό οπορτουνιστικές αποφάσεις του κράτους (Κρόνος στον Τοξότη).

Solar Return Greece 2016 aΣε σχέση με το γενέθλιο χάρτη της χώρας ξεχωρίζει η σύνοδος του Κρόνου με το γενέθλιο Άρη, που περιορίζει τις διεκδικήσεις στο εξωτερικό, ενώ η Σελήνη βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο και στο απέναντι ζώδιο από τη γενέθλια Σελήνη της χώρας, υποδηλώνοντας ότι ο κόσμος σαν να παθαίνει μία αλλοτρίωση κι εκεί που κανονικά είναι ανοικτός και δέχεται απόψεις και συζητήσεις, τώρα γίνεται αρκετά φανατικός ή τουλάχιστον αφοσιωμένος σε κάποιο εξωτερικό στόχο της χώρας. Η ίδια θέση θα μπορούσε βέβαια να σημαίνει και ότι ασχολείται ή βγαίνει περισσότερο στο εξωτερικό κάνοντας εξωτερικό εμπόριο ή επιχειρήσεις.

Ο Δίας σε σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό και αντίθεση με την Αφροδίτη συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές της χώρας στο προσφυγικό και τις δομές της (Αφροδίτη κυβερνά εμπεριεχόμενο Ταύρο στον 12ο και Ζυγό στον 6ο), ζητώντας περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει. Παρόλα αυτά η σύνοδος με το Βόρειο Δεσμό ευνοεί βήματα μπροστά σε τεχνικές δομές και μεταφορά τεχνογνωσίας κυρίως σε θέματα 5ου οίκου (τουρισμός, ελεύθερα επαγγέλματα, ψυχαγωγία, αθλητισμός). Η παρουσία των Δεσμών στις ίδιες θέσεις περίπου με τις γενέθλιες, εντείνει τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα κατάφατσα και να τα λύσει.

Ο Άρης από τον 6ο σε τετράγωνο με το γενέθλιο Ήλιο αλλά και το γενέθλιο Κρόνο δείχνει πιο ξεκάθαρα τη μορφή των αντιδράσεων που θα έχουν μάλλον τη μορφή εργατικών κινητοποιήσεων και απεργιών. Αυτές οι αντιδράσεις θα πλήξουν και την κρατική δομή αλλά και τα συμφέροντα των πλουσίων.

Ο Ουρανός σε τρίγωνο με τον Άρη της χώρας βοηθάει να βρεθούν λύσεις που να παρακάμψουν τα εμπόδια του Κρόνου. Έτσι απαιτείται περισσότερη νοημοσύνη στα εξωτερικά πράγματα. Όντας στην ακμή του 12ου, ο Ουρανός θα ενισχύσεις ακόμη περισσότερο την ανάγκη δομών κοινωνικής πρόνοιας (πρόσφυγες, κλπ), αλλά την ίδια στιγμή θα ξεκινήσει και μία δεκαετία, που το κοινωνικό σύστημα της χώρας θα χρειαστεί να ανανεωθεί εκ βάθρων (Ουρανός στον 12ο). Ας σημειωθεί ότι η παρουσία του Ουρανού στον 11ο οίκο τα τελευταία χρόνια, διέλυσε τα περισσότερα κόμματα, δημιούργησε καινούρια και άλλαξε πολλές φορές τη σύνθεση της Βουλής (11ο οίκος).

Τέλος για να μην μακρυγορούμε πολύ την ανάλυση ο Πλούτωνας σε χιαστί όψη με τον Κρόνο δείχνει αποκαθήλωση και φορολογική πίεση σταδιακά σε κάποια παλιά συμφέροντα, χωρίς ευθεία αντιπαράθεση με το κράτος όμως και δημιουργία νέων “εχόντων” που θα εμφανιστούν σταδιακά στο προσκήνιο.

Όσον αφορά τις προβλέψεις, θα αναφέρουμε μόνο τη σημασία των εκλείψεων φέτος, που στις 9 Μαρτίου ενεργοποιούν με ένταση τον άξονα Αφροδίτης-Δεσμών (προσφυγικό), αλλά στις 23 Μαρτίου απαλύνουν την κατάσταση (τρίγωνο με Ωροσκόπο). Η Αυγουστιάτικη Έκλειψη φαίνεται να πέφτει κοντά στο γενέθλιο Ερμή της χώρας (στους Δεσμούς του χάρτη του 1822) κι εκεί ίσως πάλι να περιμένουμε Εκλογές ή ζητήματα χρέους. Το προσφυγικό δε θα φύγει πάντως από το προσκήνιο, καθώς ο Χείρωνας θα είναι το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς διελαύνων στον άξονα Αφροδίτης-Δεσμών, ενώ με την Έκλειψη της 16ης Σεπτεμβρίου θα έρθει στο προσκήνιο, καθώς η Έκλειψη συμβαίνει στις ίδιες θέσεις.

Έχουμε λοιπόν μία χρονιά με εντάσεις κυρίως το Μάρτιο, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο και μία προσπάθεια να διασωθούν δομές και ομάδες, αλλά και ανάγκη να ανανεωθεί ο τρόπος που παρέχουμε υπηρεσίες (επιχειρησιακές αλλά και πρόνοιας) στη χώρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.