Το χειμερινό Ηλιοστάσιο και οι τάσεις του χειμώνα

Το χειμερινό Ηλιοστάσιο και οι τάσεις του χειμώνα γράφει ο Athan

Η μελέτη της εισόδου ενός πλανήτη σε ένα νέο ζώδιο είναι μια από τις παλαιότερες αστρολογικές τεχνικές. Δώδεκα φορές τον χρόνο, ο Ήλιος εισέρχεται σε ένα νέο ζώδιο. Ο χάρτης που καταστρώνεται για κάθε μια από αυτές τις εισόδους παρέχει στον αστρολόγο έναν τρόπο για να ερμηνεύσει τα γεγονότα του αντίστοιχου διαστήματος. Κάποιες από αυτές τις εισόδους όμως είναι πιο ισχυρές και πιο σημαντικές.

Οι αστρολόγοι του παρελθόντος κατέβαλλαν πολύ κόπο και προσπάθεια για να υπολογίσουν την στιγμή που ο Ήλιος θα περνούσε σε ένα από τα τέσσερα κύρια ζώδια και η στιγμή αυτή θεωρείται από παλιά πιο σημαντική από την είσοδο σε οποιοδήποτε άλλο ζώδιο, γιατί τα συγκεκριμένα αντιστοιχούν σε τέσσερα σημαντικά σημεία του ετήσιου ηλιακού κύκλου. Αυτά τα σημεία είναι το θερινό και το χειμερινό Ηλιοστάσιο και η εαρινή και φθινοπωρινή Ισημερία και προκύπτουν από την σχέση που έχει ο Ισημερινός της Γης με την Εκλειπτική του Ηλίου.

Η είσοδος του Ηλίου στον Αιγόκερω και ο χάρτης που καταστρώνεται δίνει σημαντικές πληροφορίες, συνήθως για τα γεγονότα ολόκληρης της χρονιάς, ενώ οι είσοδοι στα υπόλοιπα κύρια ζώδια δίνουν πληροφορίες για το διάστημα ενός τριμήνου. Το χειμερινό Ηλιοστάσιο για το 2015 συμβαίνει στις 22 Δεκεμβρίου και στις 06:36 ώρα Ελλάδος και ο χάρτης περιγράφει το κλίμα της χρονικής περιόδου μέχρι το επόμενο χειμερινό Ηλιοστάσιο στα τέλη του 2016. Λόγω του μεταβλητού ωροσκόπου όμως, ο χάρτης περιγράφει κυρίως την κατάσταση των πραγμάτων για το επόμενο εξάμηνο.

Στον χάρτη εντοπίζουμε καταρχάς τους περισσότερους πλανήτες στο στοιχείο της Γης και σε παρορμητικά ζώδια, πράγμα που μας προδιαθέτει για καταστάσεις που κινούνται φαινομενικά αργά, αλλά λόγω βαθιάς φιλοδοξίας και αποφασιστικής ενέργειας πετυχαίνονται οι στόχοι και μορφοποιούνται με συγκεκριμένο τρόπο.

Με ωροσκόπο σε μεταβλητό ζώδιο και σε ασύμβατη όψη με την Σελήνη περιμένουμε η Solsticeχρονιά να έχει αρκετές μεταβολές και οι πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις να δημιουργούν ανασφάλεια στον λαό και την ανάγκη να προσαρμοστούμε στις καταστάσεις ώστε να νοιώσουμε ασφάλεια με τα οικονομικά μας, την επαγγελματική μας απασχόληση και τον μισθό μας.

Θα μας απασχολήσουν θέματα εθνικής άμυνας, σωματεία εργαζομένων καθώς επίσης η δημόσια υγεία και περίθαλψη.

Ο γωνιακός Ήλιος είναι βεβαίως θετική επιρροή για τις εσωτερικές εξελίξεις στην χώρα και δημιουργεί τις τάσεις ώστε να υπάρξει γενικότερη βελτίωση στις υποθέσεις μας. Το τετράγωνο όμως με το μεσουράνημα δείχνει ότι η βελτίωση αυτή δε θα είναι μεγάλη και για να γίνει θα χρειαστεί αγώνας και προσπάθεια.

Στις δυσκολίες συγκαταλέγεται και το μεσοδιάστημα Ερμη/Κρόνου που ενεργοποιείται από τον Ήλιο και κάνει τον εσωτερικό μηχανισμό της χώρας και τα πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά συντηρητικά, με μονοδιάστατη σκέψη που έχει κολλήσει στο παρελθόν και οι προτάσεις που έρχονται από αυτούς να μην οδηγούν σε αλλαγή αλλά περισσότερο σε καθυστερήσεις και αστάθεια.

Η κυβέρνηση είναι ασθενική και αδύναμη τόσο στην διευθέτηση εσωτερικών ζητημάτων, όσο και στο να κινηθεί με σθένος σε σχέση με εταίρους, εχθρούς και φίλους, λόγω του μεσοδιαστήματος Αρη/Ποσειδώνα, το οποίο ενισχύει φυσικά και την προαναφερθείσα τάση να μας απασχολήσουν θέματα δημόσιας υγείας και περίθαλψης.

Ο κυβερνήτης του Ηλίου, ο Κρόνος, ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα της αρμονίας και των ιδανικών κάνοντας την έκφραση των προσωπικων σχέσεων πιο σοβαρή και με περισσότερες ταλαιπωρίες, και κάνει τα θέματα των αξιών μας, προσωπικών και συλλογικών, να φέρνουν επιζήμια επακόλουθα στην πρακτική και ρεαλιστική βάση της ζωής μας εξαιτίας της υπερβολικής μαλθακότητας που μέχρι τώρα είχαμε και που τώρα αυτό αλλάζει. Οι ομάδες και οι συλλογικές κινήσεις συγκροτούνται πιο σοβαρά και αντιμετωπίζουν σημαντικές καθυστερήσεις, αναστολές και εμπόδια.

Ο κυβερνήτης του Ήλιου βρίσκεται ακόμη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Είναι μια σημαντική όψη που θα διαμορφώσει τις συνθήκες του καθεστώτος που ζούμε για τα επόμενα χρόνια. Γίνεται ένας απολογισμός των εμπειριών μας για να ανακαλύψουμε τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Συνειδητοποιούμε ότι αυτό για το οποίο είχαμε προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια είναι ένα άπιαστο όνειρο και ξυπνάμε από τον λήθαργο γιατί πλέον είναι απαραίτητη η ρεαλιστική εξέλιξη. Αμφισβητούμε την ηθική και τους νόμους και θέλουμε να γκρεμίσουμε τις παλιές δομές της κοινωνίας.

Σε κοσμικό επίπεδο ήδη έχουμε δει τη μαζική μετανάστευση των εμπόλεμων λαών, τις ακραίες κλιματικές αλλαγές και την παράνοια των κρατικών νόμων. Από τώρα και μέχρι το τέλος του 2016 θα συμβούν πολύπλοκα κοσμικά γεγονότα, πολιτικές και κοινωνικές αρνητικές καταστάσεις θα έρθουν στο φως, παράξενα περιστατικά και παρανοϊκή πολιτική θα κλονίσουν και θα ταρακουνήσουν τις μάζες. Σκαμπανεβάσματα στις χρηματοπιστωτικές αγορές και επαναστάσεις κάτω από το πρόσχημα της θρησκείας ή της ιδεολογίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.