Ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΙΖΗΣ

της Αλέκας Δουζίνα

Το συγγραφικό έργο του Χρίστου Παϊζη μεγάλο και αξιόλογο, με διαχρονική αξία για τον χώρο της Αστρολογίας και όχι μόνο! Όλα του τα γραπτά ήταν αποτέλεσμα πολύχρονης μελέτης, Αστρολογικής παρατήρησης και στοχασμού! Τα περισσότερα και κυρίως τα τελευταία του βιβλία, ήταν αποτέλεσμα, της διδακτικής ύλης, που είχε μαζέψει με πολύ σχολαστικότητα, όπως τα δίδασκε με τον προφορικό του λόγο, σε αυτόνομα σεμινάρια, πολύ αυθόρμητα και εμπνευσμένα μέσα από την πολυετή του έρευνα. Διδάσκοντας ένα θέμα, του προέκυπτε το επόμενο το οποίο ήταν συμπλήρωμα του προηγούμενου, και η ορμή του δεν είχε τέλος.

Δεν ήταν τυχαίο που όλοι τον αγαπούσαν σαν τον δάσκαλο που εμπνέει και όχι απλά διδάσκει ένα μαθητή. Οι σπουδές του στον χώρο της φιλολογίας και η αγάπη του για τον συγγραφικό πλούτο των Αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, αλλά και των μετέπειτα Μεγάλων στοχαστών και ερευνητών, τον βοήθησαν να έχει την ευρύτητα που χρειάζεται ένας σημαντικός συγγραφέας – ερευνητής Αστρολόγος. Οι ξένες γλώσσες που κατείχε άριστα των διευκόλυναν στις έρευνές του. Η μελέτη του για ένα θέμα ήταν πολύπλευρη γιατί ο ίδιος ήταν ανοικτός σε κάθε νέα θεωρεία αφού την δεχότανε την εξέταζε και όταν θεωρούσε ότι λειτουργεί την μετέδιδε. Εκτιμούσε ιδιαίτερα την Αρχαία Ελληνική Αστρολογία, την Ινδική Αστρολογία και δεχόταν και μελετούσε επιστημονικά και επισταμένα την Γερμανική Σχολή Αστρολογίας.

Αγαπούσε ιδιαίτερα την Ωριαία Αστρολογία! Μέσα από την διδασκαλεία της Ωριαίας συγκέντρωνε, μετέδιδε και αναδείκνυε την αξία της Αρχαίας Ελληνικής Αστρολογίας που πολύ αγαπούσε, σεβόταν, και κατείχε! Αγαπούσε την Ινδική Αστρολογία και την θεωρούσε, την πιο δύσκολη για ένα δυτικό, αλλά σίγουρα την πιο ακριβή! Εκτιμούσε πολύ την θεωρεία των μεσοδιαστημάτων και των εξισώσεων κατά Ebertin και τις θεωρούσε πολύ σημαντικό εργαλείο, για μια πιο ακριβή ερμηνεία. Μελετούσε και πειραματιζόταν, κυρίως στην πολιτική Αστρολογία, την θεωρεία της Uranian σχολής του Αμβούργου.

Μελέτησε τον εσωτερισμό και ασχολήθηκε με την Εσωτερική Αστρολογία την οποία δίδαξε, και για την οποία έγραψε πολλά δοκίμια τα οποία έδωσε στους μαθητές του. Mας άφησε πολλά βιβλία με την προσωπική μελέτη που είχε κάνει για τους κυριότερους αστεροειδείς κυρίως με την ερμηνεία, της εσωτερικής πλευράς των εννοιών τους. Κατηγοριοποίησε τους πλανητοειδείς σε εργονομικούς πίνακες.

Τα τελευταία 5 χρόνια προσπάθησε να ενώσει τις γνώσεις της Αριθμολογίας, της Ταρό, του μαντικού συστήματος του Παράκελσου, των Ρούνων, της Καμπάλα με την κλασσική Αστρολογία, και άφησε πολύ σπουδαίο συγγραφικό έργο. Έβαλε ένα λιθάρι, δεν μπορώ να το πω λιθαράκι, στην εργασία των σύγχρονων ερευνητών Ελλήνων αστρολόγων και άφησε πολύτιμο υλικό για τους επόμενους ερευνητές και λάτρεις της Αστρολογικής γνώσης.

Έδωσε πολλά σε αυτήν την ενσάρκωση και τον ευγνωμονούμε όλοι εμείς οι μαθητές του που τον βιώσαμε από κοντά, αλλά και όλοι εκείνοι που θα μελετήσουν το συγγραφικό του έργο για να το πάνε παρακάτω!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.