Μνημόσυνο για τον Περικλή Καραμηνά

Ένας μεγάλος δάσκαλος της Αστρολογίας έφυγε.

Πέρασαν ήδη 40 ημέρες από την μετοίκηση του δασκάλου Περικλή Καραμηνά, κάνοντας την Αστρολογία φτωχότερη μετά και τις απώλειες τα τελευταία χρόνια της Γ. Καλογερά και του Χ. Παΐζη.

Το 40ημερο μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή 14/11/2021 στο Νεκροταφείο του Σχιστού στις 11:15πμ.

Ο εκλιπών στην 50χρονη δραστηριότητα του στον χώρο της Αστρολογίας και της Μεταφυσικής, διακρίθηκε για το ήθος του και την επαγγελματική του εντιμότητα. Άφησε σπουδαίο βιβλιογραφικό έργο με πάνω από διακόσιους τίτλους βιβλίων, με σπουδαιότερο την 60τομη Εγκυκλοπαίδεια Αστρολογίας σε μια εποχή που υπήρχε μεγάλη έλλειψη, αλλά δίψα για μάθηση της Αστρολογίας, καθώς και άλλα μεταφυσικά βιβλία. Δίδαξε πολλούς νέους Αστρολογία και Μεταφυσική  που πάντα τους βοηθούσε σε κάθε τους βήμα, αλλά όχι μόνο αυτούς, ακόμα και ανθρώπους άλλων σχολών που ζητούσαν την γνώμη του, την πείρα του, ή και την βοήθεια του.

Εκατοντάδες πελάτες έφευγαν από το γραφείο του όχι μόνο με τις απαντήσεις των θεμάτων που τους απασχολούσαν αλλά και πολλές φορές με τη δική του υλική ή οικονομική ενίσχυση. Υπήρξε μεγάλο ζωντανό παράδειγμα ανθρωπιάς, συμπόνιας και αγάπης με ανιδιοτέλεια στον συνάνθρωπο.

Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος, επίτιμο μέλος του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α. και Πρόεδρος του ΤΥΑΝΕΑ. Πολλούς ανθρώπους μύησε στην Αστρολογία και την Μεταφυσική με την ωριαία τηλεοπτική του εκπομπή ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΑΤΟ ΣΥΜΠΑΝ στον τηλεοπτικό σταθμό BLU SKAI στις αρχές της δεκαετίας του 1990, που τότε όλα αυτά ήταν δύσκολα και η αστρολογία δεν είχε καμία υπόληψη στην πλειοψηφία των Ελλήνων.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Περικλής Καραμηνάς

Ακολουθεί μια εκ βαθέων μαρτυρία του μέλους μας, Κυριάκου Δασκαλάκη, για τον Περικλή Καραμηνά.

Πριν τριάντα περίπου χρόνια είχα επαγγελματικές αγωνίες και προβλήματα. Κάνοντας ζάπινγκ στην τηλεόραση πέτυχα τον Περικλή σε μια εκπομπή που μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Η εκπομπή λεγόταν “Πέρα από το Ορατό Σύμπαν”. Την επόμενη εβδομάδα αναζήτησα τη νέα εκπομπή, μαζί με την γυναίκα μου, δηλώνοντάς της ότι θέλω να τον επισκεφτώ. Πράγματι πήραμε τηλέφωνο στο σταθμό και μας έδωσαν το τηλέφωνο του γραφείου του, όπου και το καλέσαμε και κλείσαμε ραντεβού. Ένα ραντεβού που κρατάει ίσαμε σήμερα. Ακόμα λύνω απορίες και μαθαίνω, συμπληρώνω ελλείψεις, γνώσεις, εμπειρίες.

Θυμάμαι πως με το που με είδε, -στο γραφείο του σαν πελάτη-, με κοίταξε και με ρώτησε τι με απασχολεί.

Συμβουλεύτηκε τους χάρτες του, έριξε τα χαρτιά του, ανέλυσε την κατάσταση μου, και αποφάνθηκε. Θα σε βοηθήσω, είτε το θες, είτε όχι. Και κάπως έτσι έγινε η αρχή μιας σχέσης που κρατάει ακόμα, μιας σχέσης που είναι κάτι περισσότερο από οικογενειακή. Ήταν σχέση δασκάλου-μαθητή, σχέση φιλική, συγγενική, επαγγελματική, οικογενειακή. Διακόσιοι και πλέον τίτλοι βιβλίων εμπλούτισαν την ελληνική βιβλιογραφία και πρόσφεραν σε δεκάδες ανθρώπους αστρολογικά εφόδια και μεταφυσικές απαντήσεις, καθώς και σε χιλιάδες πελάτες που τον συμβουλεύονταν και ήθελαν πέρα από τις απλές ανθρώπινες ανάγκες, περισσότερες απαντήσεις για το γιατί.

Πέρα από τα αστρολογικά βιβλία, είχε και μερικά μεταφυσικά βιβλία όπως: “Ωριγένης”, “Αποκάλυψη του Ιωάννη”, “Το μαγικό βιβλίο της Καμπαλά”, “Ερμής ο Τρισμέγιστος” καθώς και ποίηση.

Θυμάμαι με τι χαρά διάβαζε τα ποιήματά του, του “Μεγάλου Αλεξάνδρου”, το “Θέλω”, «Της Καρπάθου». Έργα που έδειξαν μια άλλη πτυχή του ανθρώπου Περικλή.

Αλλά ο Περικλής πέρα από το έργο του και την προσφορά του στην Αστρολογία και την Μεταφυσική είχε Χαρίσματα. Το χάρισμα της ανθρωπιάς, της βοήθειας, της ευεργεσίας, ακόμα και σε αγνώστους που χρειάζονταν την βοήθειά του, όχι μόνο υποστηρικτικά, ψυχολογικά, αλλά και οικονομικά, υλικά, χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Μπορούσε δεν μπορούσε, θα προσπαθούσε.

Μόνο μια μεγάλη καρδιά, ένα μεγάλο πνεύμα θα αντιμετώπιζε έτσι τους συνανθρώπους του.

Είχε το χάρισμα της επικοινωνίας με τους ανθρώπους και τον Πνευματικό κόσμο. Χάρισμα που το διέθετε για να ανακουφίζει πολλούς ανθρώπους που είχαν χάσει δικούς τους ανθρώπους και έψαχναν απάντηση, τι γίνεται μετά τον Θάνατο; Πως είναι πέρα από το Ορατό; Πάντα βοηθούσε προς δόξα του Πνευματικού κόσμου να επικοινωνεί και να ανακουφίζει δωρεάν, ενώ θα μπορούσε να θησαυρίζει. Η ανακούφιση των ταλαιπωρημένων ήταν η αμοιβή του.

Αλλά και όταν τον πίκραιναν το ξεπερνούσε, τους δικαιολογούσε και πάλι αν μπορούσε ξαναβοηθούσε. «Ξεπληρώνουμε Κάρμα, ας το ξεπληρώσουμε σε αυτή τη ζωή, μη το αφήνουμε για επόμενη, σε επόμενη θα έχουμε άλλα καθήκοντα, άλλες υποχρεώσεις», μου έλεγε! 

Υπήρξαν περίοδοι που τον πλησίασαν και θέλησαν την συναναστροφή του διάφοροι επώνυμοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες. Και λοιπόν τι έγινε… προτιμούσε την αυλίτσα μας, την παρέα μας, τον Πήτερ, την κα Μαίρη που οφείλω να αναφέρω πως της είχε μεγάλη εκτίμηση καθώς και σε πολλούς ακόμη που δεν θα τους αναφέρω.

Αγάπησε στη ζωή του πολύ και αγαπήθηκε, αλλά μερικούς ανθρώπους τους αγάπησε περισσότερο. Δεν θα αναφέρω φίλους, συνεργάτες, πελάτες, μαθητές. Θα αναφέρω μόνο τρία από τα αδέλφια του που τους νοιαζόταν ιδιαίτερα και καθημερινά τους είχε στο μυαλό του, την Πίτσα, τη Μαρία, και τον δίδυμο αδελφό του, τον Σαράντο, που όπως έλεγε «εκείνος γιατρεύει τον πόνο, εγώ γιατρεύω την ψυχή».

Είμαι σίγουρος ότι εκεί που βρίσκεται, είναι καλά και ότι θα περιμένει την επόμενη αποστολή πίσω στη γη. Να διδάξει; Να γιατρέψει; Τελικά να προσφέρει. Ως τότε θα μεσιτεύει υπέρ της ανθρωπότητας, των γήινων συγγενών του, των φίλων του και ανθρώπων που είχε συναντήσει και χρειάζονται βοήθεια. Και τέλος να συζητήσει εκεί πάνω με τους αποχωρήσαντες συγγενείς, φίλους, με τους αγγέλους και την Ουράνια Ιεραρχία τα νέα καθήκοντα.

Λίγους μήνες πριν την απομάκρυνση από την γήινη ζωή ο εκλιπών επέμενε να του βρω βιβλία και κείμενα για να γράψει ένα από τα τελευταία όπως καταλάβαινε βιβλία. Το βιβλίο της Μετενσάρκωσης.

Η Μετενσάρκωση ήταν ένα από τα αγαπημένα του θέματα στις συζητήσεις και στα μαθήματα στην άλλοτε κραταιά σχολή με πλήθος μαθητών/τριών κάθε ηλικίας.

Θέμα που τον απασχολούσε για χρόνια και που το ήξερε καλά, το είχε βίωμα από προηγούμενες ζωές, που τις έψαχνε με διάφορους τρόπους και πάντα με τους καλύτερους, που έκαναν αναδρομές. Το έψαχνε αστρολογικά, διαισθητικά και οραματικά, το έψαχνε με την αίσθηση που του έδιναν διάφοροι τόποι, σε συνδυασμό με διάφορα άλλα σημάδια και πνευματικές επικοινωνίες.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που από διάφορες χώρες που επισκεπτόταν επέστρεφε με υλικό για να μου μεταφέρει τι επιπλέον βρήκε για κάποια προηγούμενη Μετενσάρκωση.

Πολλές φορές άνθρωποι ευεργετημένοι δεν του είχαν φερθεί καλά. Εγώ νευρίαζα, ο ίδιος το ξεπερνούσε και έλεγε: «Κυριάκο ξεπληρώνουμε Κάρμα από προηγούμενες ζωές, δεν πειράζει, πάμε παρακάτω». Αυτός ήρεμα με παραδείγματα μεταφυσικά και ανθρώπινα μου εξηγούσε το γιατί δεν έπρεπε να εκνευρίζομαι. Καταλάβαινα, αλλά συνήθως υποχωρούσα, μετά από μερικές ημέρες ή ακόμα και μήνες όπου αποδεικνυόταν η άποψή του, πως είχε δίκιο, προσόν των πραγματικών δασκάλων.

Σε αυτή την ανολοκλήρωτη επιθυμία του παραθέτω αποσπάσματα από μεγάλα πνεύματα (με γήινο όνομα) που πέρασαν από τη γη και είπανε ή έγγραψαν για την Μετενσάρκωση.

Επίσης παραθέτω ένα μικρό μέρος από δικές του ανέκδοτες ηχογραφημένες επικοινωνίες με τον Πνευματικό κόσμο, με σημαντικές απόψεις ή πληροφορίες που και αυτό είχαμε πει να το δούμε, επιλέγοντας κάποιες τέτοιες επικοινωνίες που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν κάποιοι μαθητές του.

Πολλοί διδάχτηκαν από τα βιβλία του και τα μαθήματα Αστρολογίας και Μεταφυσικής, τότε που ήταν ελάχιστα γνωστά στην Ελλάδα ή ήταν γνώσεις λίγων. Θα λείψεις σε πολλούς.

Γι’ αυτά και άλλα πολλά, αυτοί που ξέρουν, θα σε μνημονεύουν και θα σε θυμούνται με αγάπη.

Κυριάκος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.